În 2019

Patru blocuri cu destinaţie socială, construite cu finanţare guvernamentală în cartierul Burdujeni

> Acestea ar putea fi ridicate pe Aleea Dumbrăvii > În urmă cu 2 ani, primarul Ion Lungu a declarat că multe dintre actualele unităţi de locuit ar necesita reparaţii capitale, dar că nu merită să fie consolidate

 În municipiul Suceava ar putea fi construite patru noi blocuri de locuinţe sociale cu susţinere financiară din bugetul de stat. Aceasta după ce Ministerul Dezvoltări Regionale şi Administraţiei Publice a solicitat Primăriei Suceava, prin intermediul Consiliului Judeţean Suceava, o listă cu obiective de investiţii care ar putea fi finanţate, în anul 2019, cu fonduri guvernamentale.

Potrivit primarului Ion Lungu, Primăria va aplica pentru programul privind construirea de locuinţe sociale, solicitarea vizând finanţarea a 80 de unităţi de locuit cu destinaţie socială pe Aleea Dumbrăvii din cartierul Burdujeni.

„Vrem să face patru blocuri de locuinţe sociale pe Aleea Dumbrăvii şi sper să reuşim acest lucru. Am transmis Guvernului, prin intermediul Consiliului Judeţean, această dorinţă a noastră” a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

În urmă cu aproape 2 ani, Primăria Municipiului Suceava anunţa că va întocmi proiecte de construire şi reabilitare cu fonduri europene a locuinţelor sociale din fondul locativ propriu. Accesată urma a fi Axa nr. IX – „Construirea, reabilitarea sau modernizarea locuinţelor sociale”, a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, cu o alocare totală din bugetul Uniunii Europene de 100 de milioane de euro.

Fondul locativ al Primăriei are în administrare circa 150 de locuinţe sociale, unele fiind supuse, în timp, unor lucrări de reabilitate.

„Multe locuinţe necesită reparaţii capitale, ceea ce, pe româneşte, însemnă că trebuie dărâmate, pentru că nu merită să fie consolidate” declara, în august 2016, Ion Lungu. Beneficiare ale unei locuinţe sunt familiile sau persoanele singure care au un venit mediu net lunar de pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe economie. De asemenea, de o locuinţă socială pot avea parte tinerii căsătoriţi în vârstă de până la 35 de ani; tinerii de peste 18 ani proveniţi din instituţiile de ocrotire socială; invalizii de gradul I şi al II-lea; persoanele cu handicap; pensionarii; beneficiarii Decretului Lege nr.118/1990 şi deportaţii; veterani şi văduve de război; eroii martiri şi luptătorii în Revoluţie.

Primăria Suceava are locuinţe sociale şi într-un bloc ridicat în bulevardul 1 Decembrie 1918, zona Metro, care conţine 40 de unităţi de locuit. Iniţial, imobilul a fost destinat chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate, însă apartamentele şi garsonierele respective nu fost ocupate în totalitate de beneficiari din categoria amintită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: