Mai multe femei au făcut denunţuri împotriva regizorului Luc Besson

 După o plângere pentru viol depusă de o actriţă în luna mai, mai multe femei au făcut denunţuri pe site-ul de informaţii Mediapart privind gesturi deplasate, chiar agresiuni sexuale, din partea regizorului francez Luc Besson, relatează AFP.

Potrivit Mediapart, o fostă colaboratoare a lui Luc Besson, care se ocupa de casting, i-a scris procurorului Republicii din Paris pentru a denunţa fapte pe care le-a calificat drept „agresiuni sexuale”. Angajata a evocat un climat de lucru „foarte sexualizat” precum „gesturi şi comportamente nepotrivite” pe care ea le-a considerat „agresiuni sexuale”.

Contactat de AFP, anturajul avocatului Marembert al regizorului, a precizat că „nu are alte declaraţii în plus, decât cele ale Mediapart”. Ancheta online a dezvăluit că mai multe femei au contactat-o pe actriţa italiană Asia Argento, una din figurile mişcării #MeToo şi una dintre acuzatoarele producătorului Harvey Weinstein, după discursul ei ferm pronunţat la încheierea Festivalului de la Cannes în mai.

Aceste acuzaţii intervin după mai multe luni de la afacerea Weinstein şi valul de acuzaţii şi mărturii vizând şi alţi membri de la Hollywood şi din mass-media americane. În Franţa au existat puţine denunţuri privind cazuri de hărţuire sexuală în cinematografia franceză. Puţinele actriţe care s-au pronunţat, precum Léa Seydoux şi Emma De Caunes, au făcut-o împotriva lui Harvey Weinstein. Referitor la plângerea depusă de actriţa şi modelul în vârstă de 27 de ani, care îl acuză pe Luc Besson că a violat-o într-un hotel din Paris la mijlocul lunii mai, analizele toxicologice s-au dovedit negative. Reclamanta a depus plângere a doua zi după o întâlnire cu realizatorul filmului „Al cincilea element”, care a respins aceste acuzaţii considerându-le „fanteziste”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: