Pe lista-sinteză a CNI

Două bazine olimpice de înot pentru municipiul Suceava

> Ele fac parte din proiectul mare al complexului sportiv proiectat a fi construit la ieşirea din oraş spre Fălticeni, incluzând stadionul şi sala polivalentă, obiectiv preluat în finanţare de CNI

Municipiul Suceava este înscris în programul „Bazine de înot” al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), în cadrul căruia ar putea obţine finanţare pentru amenajarea a două astfel de obiective. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că Suceava figurează pe lista-sinteză a CNI, iar aceasta reprezintă „un pas înainte” pentru materializarea proiectului. „Am făcut această solicitare la Compania Naţională de Investiţii şi suntem prinşi în lista-sinteză. Ni s-a cerut să actualizăm extrasul de carte funciară, am depus documentaţia şi sper ca această investiţie să fie finanţată” a declarat edilul-şef Ion Lungu, precizând că bazinele olimpice de înot fac parte din proiectul mare al complexului sportiv proiectat a fi construit la ieşirea din municipiul Suceava înspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetări Agricole. Pe lângă bazinele de înot, proiectul include un nou stadion şi sala polivalentă. Conform unei hotărâri a Consiliului Local, aprobată în 2014, obiectivul de investiţii „Stadion sportiv”, amenajat pe o suprafaţă de 120.000 mp, va avea o capacitate de 15.000 de locuri în tribune eliptice acoperite, va fi dotat cu instalaţie de nocturnă şi cu toate facilităţile impuse de normele europene şi internaţionale aflate în vigoare, inclusiv cu o pistă de atletism. Valoarea investiţiei, derulată pe durata a 3 ani, este de aproximativ 100 de milioane de lei, amenajarea incluzând spaţii verzi, parcuri, alei pietonale, drumuri, trotuare şi parcări. Pentru construirea sălii polivalente, Consiliul Local aprobase, în ultima şedinţă a mandatului trecut, contractarea unui credit de 25 de milioane de lei. Banii trebuia să ia calea construirii unei săli cu 5.000 de locuri, însă autorităţile municipale au renunţat la împrumut după ce Compania Naţională de Investiţii s-a oferit să realizeze investiţia din Suceava cu fonduri guvernamentale, majorând numărul de locuri al sălii la 7.500.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: