Doar 54% dintre absolvenţii şcolilor de şoferi din Suceava trec proba teoretică

> La proba practică, 71% dintre candidaţi reuşesc să obţină permisul auto

 3014 absolvenţi ai şcolilor de şoferi sucevene au reuşit să fie admişi la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere în ultimele 3 luni, dintre cele 5590 de persoane care au susţinut proba. La proba practică, dintre cei 4.649 de candidaţi, au obţinut permisul 3306 candidaţi.

Astfel, la Compartimentul permise de conducere şi examinări auto, în trimestrul al doilea, cei zece lucrători de la ghişee au preluat 6.725 dosare ale candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, fiind procesate 9.275 permise de conducere, 6.055 reprezentând preschimbări sau adăugări de categorii ale acestor document.

La proba teoretică de sală au fost examinate 5.590 persoane, fiind declarate admise 3014, ceea ce înseamnă o promovare de 53,92%

 La proba practică de traseu au fost examinate 4.649 persoane, fiind declarate admise 3306, reprezentând o promovabilitate de 71,1%.

În aceste activităţi au fost implicate 17 cadre atestate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – trei ofiţeri şi 14 agenţi.

În perioada 1 aprilie – 15 mai a.c., examinarea la proba practică de traseu s-a desfăşurat în municipiul Suceava, după care proba a avut loc în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Rădăuţi.

În evidenţele SPCRPIV figurează 91 şcoli de şoferi (dintre care 14 PFA-uri), în total fiind 430 de instructori auto.

În perioada trimestrului al doilea, au fost analizate 93 de solicitări de obţinere a unui nou permis de conducere, din partea unor persoane care au avut permisele anulate în urma săvârşirii unor infracţiuni sau menţiuni în cazierul judiciar, fiind aprobate 92.

Totodată, au fost preschimbate în documente similare 626 permise de conducere străine.

În aceeaşi perioadă au fost întocmite acte premergătoare în vederea instrumentării a nouă infracţiuni (fals în declaraţii), documentele fiind înaintate pentru continuarea cercetărilor de către Parchet şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: