Căminul USV de la Colegiul Alimentar va fi dat în folosinţă din anul universitar 2019-2020

> După consolidare şi restructurare, acesta avea maxim 150 de locuri de cazare, cu baie în fiecare cameră sau cu una la două camere >Finanţare este aşteptată pentru construirea unui cămin şi a unei grădiniţe în campusul nr. 2, trei proiecte cu finanţare POR vizând renovarea terenului de sport, înlocuirea echipamentelor de climatizare din corpul E şi renovarea corpului D

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava are în curs de întocmire studiul tehnic pentru un nou cămin, cel de la Colegiul Tehnic Alimentar, preluat prin transfer de la administraţia locală şi destinat, până recent, beneficiarilor de locuinţe sociale.

Rectorul interimar, prof. dr. ing. Mihai Dimian, a declarat, într-o conferinţă de presă, că imobilul urmează a intra în consolidare, reabilitare şi restructurare, astfel încât să fie funcţional odată cu începerea anului universitar 2019-2020. „Acum sunt 200 de locuri, dar noi vom schimba structura căminului, în sensul că vom amenaja baie în fiecare cameră sau câte una la două camere, acum toaleta fiind pe hol. Dacă va permite clădirea, o vom mansarda, de aceea este nevoie şi de o etapă de consolidare. În final, vom avea între 200 şi 250 de locuri de cazare, dar în condiţii de locuit mult mai bune” a subliniat Mihai Dimian.

Rectorul interimar al USV spune că în campusul universitar nr. 2 a fost predat amplasamentul de un hectar pentru construirea unui alt cămin, în programul de guvernare fiind prevăzută ridicare a 30 de clădiri cu destinaţia de locuri de cazare pentru studenţi.

„În funcţie de disponibilitatea terenului şi de numărul de cereri din partea studenţilor, acesta este printre primele de pe lista de la Compania Naţională de Investiţii şi sperăm să se construiască în curând” a subliniat rectorul Mihai Dimian.

De asemenea, în martie 2019, va fi supus reabilitării şi modernizării cu fonduri proprii, pe tronsoane, căminul studenţesc nr. 1, primul şi cel mai vechi dintre cele de la Universitate, „singurul rămas în condiţii de standarde mai joase decât cele oferite în celelalte cămine”. USV a depus un proiect de 1,7 milioane de lei pentru renovarea terenului sport, respectiv a suprafeţei de joc, tribunelor, cât şi de înlocuire a balonului cu aer cald. Un al doilea proiect are în vedere înlocuirea echipamentelor de climatizare din corpul E, în valoare de 11,5 milioane de lei. În prezent, este în curs de întocmire şi promovare proiectul de renovare a corpului D, cu o valoare a lucrărilor de aproximativ 8 milioane de lei. Toate acestea vizează atragerea de finanţare europeană nerambursabilă în cadrul POR 2014 – 2020, depusă fiind inclusiv documentaţia pentru ridicarea, cu maxim un milion de lei, în campusul nr. 2, a unei grădiniţe, banii provenind dintr-un împrumut acordat Românei de al BERD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: