Ultimul apel de seară al promoţiei 2018 din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Miercuri, 13 iunie, a avut loc apelul solemn al absolvenţilor promoţiei 2018 din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc. Timp de 4 ani, cei 110 absolvenţi au obţinut rezultate remarcabile la concursurile şi olimpiadele şcolare, contribuind astfel la consolidarea prestigiului colegiului.

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar şi se execută numeric pe subunităţi de către elevii gradaţi. La terminarea numărătorii, aceştia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent şi absent. După apel elevii trec la activităţile din programul de seară.

Anul acesta, gradul de elev plutonier adjutant îl deţine elevul Andrei Alexandru Puş-caşu, care a menţionat: „Încă din prima clipă când au fost puse aceste grade pe epoleţii mei am realizat că viaţa mea de elev militar se va schimba. Pot să afirm faptul că ultimul apel din postura de elev plutonier adjutant este un vis frumos devenit realitate. Cred că atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei, acest moment declanşează emoţii puternice. Au trecut patru ani de zile care ne-au demonstrat că liceul militar înseamă nu numai o instituţie de învăţământ, înseamnă o familie alături de care am crescut şi am trăit cea mai frumoasă perioadă din viaţa noastră”.

Absolvenţii ştefănişti păşesc dincolo de pragul adolescenţei şi lasă în urmă amintiri şi prietenii de neuitat. A mai trecut un an în care visele adolescenţei au prins contur şi o nouă generaţie este pregătită să înfrunte viaţa. Ceremonialul ultimului apel de seară a reunit alături de elevii claselor a XII-a părinţi, rude, prieteni şi absolvenţi din promoţiile anterioare.

Au trecut patru ani ca patru clipe, iar acesta a fost ultimul apel de seară din viaţa de liceeni militari a promoţiei ce poartă numele „Centenarul Marii Uniri”.

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: