Cuibul

 Nu e vorba culcuşul berzelor. Dacă-mi plac necuvântătoarele urmăresc modul lor de viaţă. Fie ele păsări sau animale. Aminteam într-un articol din anul acesta că la noi au poposit patru berze  soţi-soţii, deci şi-au meşterit 2 cuiburi. Anul acesta au nimerit-o bine. Fără frig, zăpadă şi ger. Deja berzele mame au puişori. Acuma au hrană din belşug prin grijulii lor soţi. Dar surpriza mea a fost că am descoperit în grajd, pe o bârnă a plafonului, un altfel de cuib. Un cuib construit cu migală din fire de fân şi lut de… rândunele.

,,E un mare păcat să-l distrugi… mă apostrofase soţia.

,,Mie îmi spui?

Am lăsat uşa grajdului deschisă, în funcţie de vreme.

Oare au ouă în cuib? mă întrebam adeseori observându-le cum zboară spre el. Atâta. Trecerea timpului şi veghea mea  îmi vor spune. Este o vorbă: dacă astfel de păsărele îşi fac cuibul într-o gospodărie e o lucrare  dumnezeiască. Mi-a rămas deci aşteptarea, cu speranţa că veni-va momentul când voi constata ceea ce acuma nu reuşisem… (DECEBAL ALEXANDRU SEUL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: