Întâlnire Viorica Dăncilă – Ion Lungu

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, marţi, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă privind accesarea de fonduri europene.

El a spus că la această întâlnire au participat şi viceprimministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, unde au fost dezbătăute situaţiile privind accesarea fondurilor europene pe Axa urbană nr.4, în mod special axa 4.1 Mobilitate urbană.

Lungu a arătat că a prezentat situaţia înregistrată în municipiul Suceava, unde sunt depuse două proiecte pe axele 4.3 si 4.4.

În ceea ce priveşte proiectul pe Axa 4.1 Mobilitate urbană, prin care se vor achiziţiona 40 de autobuze electrice, el a transmis premierului că urmează să fie depus până la sfârşitul lunii august. „Suntem în grafic cu aceste proiecte, comparativ cu alte oraşe”, a explicat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a menţionat că i-a prezentat din nou premierului propunerea de modificare a Ordinului de ministru al Apelor şi Pădurilor care scoate lemnul de foc din categoria biomasă, situaţie în care producătorul de energie termică Bioenergy din Suceava nu primeşte certificatele verzi pentru folosirea de combustibili regenerabili.

Lungu a adăugat că premierul Dăncilă i-a promis că la viitoarea întâlnire va fi de faţă şi ministrul Mediului pentru a se discuta direct această problemă.

Primarul Sucevei a mai declarat că a avut, la Bucureşti, întâlniri la Compania Naţională de Investiţii în legătură cu realizarea proiectului Sălii Polivalente, la Ministerul Dezvoltării Regionale privind obţinerea sumelor pentru lucrări de reabilitare a sistemului de termoficare şi pentru proiectul PNDL de modernizare a străzii Vasile Bumbac, dar şi la Agenţia Naţională de Investiţii, în legătură cu blocurile ANL,care sunt în curs de finalizare.

Premierul Dăncilă i-a îndemnat pe primari să menţină colaborarea cu instituţiile implicate în gestionarea fondurilor europene, astfel încât să fie identificate în continuare barierele întâmpinate în absorbţia acestor fonduri şi să fie găsite soluţiile adecvate, fie că este vorba de măsuri legislative sau administrative.

„Îmi doresc ca în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să fie depuse proiecte, ca în fiecare localitate proiectele depuse să ajungă la final, iar comunităţile să se dezvolte şi cu ajutorul acestor importante fonduri pe care le avem la dispoziţie”, a declarat Viorica Dăncilă.

Printre problemele aduse în discuţie de primari s-au aflat, în continuare, termenele excesiv de lungi în cazul licitaţiilor publice, numărul mare de avize necesare în cele mai multe cazuri, durata mare a procedurilor de evaluare a proiectelor, dar şi necesitatea descentralizării sau lipsa forţei de muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: