Noi scriem

Între temele de cercetare pe care DNA ar trebui să şi le propună este şi aceea a desluşirii vinovaţilor aflaţi în spatele proiectului şoselei de centură sucevene. Cine a ales traseul printr-o zonă care alunecă? Ar trebui să mulţumim celor care şi-au dat seama că traversarea unui teren alunecător pune în pericol o dată lucrarea însăşi, banii investiţi pentru a o realiza în asemenea condiţii, dar şi siguranţa circulaţiei, ea – şoseaua – putându-se prăbuşi chiar sub roţile nefericiţilor ce trec în acel moment pe acolo.

Şoseaua aceasta este una a extremelor: slabă acolo unde a construi este periculos, dar „beton” când traversează „Drumul Humorului”, la „cetatea” care şi-a înscris deja în palmares câteva vieţi trimise pe lumea cealaltă.

S-ar putea ca aici să nu fie vorba de amatorismul proiectantului, ci de ceva de care chiar se poate ocupa DNA. Vă amintiţi ce scandal a fost cu privire la despăgubirea expropriaților. O sumă a oferit iniţial statul, o alta mai târziu, mult mai mică, ceea ce a revoltat proprietarii. Care până la urmă au înghiţit găluşca. Cei mai întâi despăgubiţi au făcut însă o afacere. Cine a deţinut terenurile improprii pentru destinaţia pentru care au fost cumpărate? E de aflat şi de constatat care este/ sunt beneficiarii acestei porcării.

O poate face şi presa, dar alţii sunt cei plătiţi s-o facă şi, mai ales, altele sunt consecinţele pentru vinovaţi. Căci noi, vorba unui vechi şi celebru primar: „N-ai mai avut ce scrie?!…”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: