Sfinţirea noii catedrale din Fălticeni

Sfinţirea noii catedrale din Fălticeni

Duminică, 3 iunie, Înalt Prea Sfinţitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, şi Prea Sfinţitul Damaschin, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, au oficiat slujba de sfinţire a Catedralei „Învierea Domnului” din municipiul Fălticeni. Lucrările la catedrala din Fălticeni au început în 1990, dar după săparea fundaţiei au stagnat din lipsa fondurilor. În 1997, preotul Ioan Argatu a fost mutat de la Vatra Dornei în urbea de pe Şomuz, cu enoriaşii din zona de munte a construit o capelă din lemn cu materiale aduse de la Vatra Dornei, iar din 1998 a demarat lucrările de construire a catedralei. În anul 2000 s-au terminat de turnat subsolul şi placa, în anii următori s-au făcut lucrări de zidărie, astfel încât în această frumoasă zi de vară să aibă loc târnosirea locaşului de cult.

 N. red. Un amplu reportaj despre evenimentul petrecut duminică la Fălticeni, joi, în pagina specială „Biserica din suflet”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI