Premii pentru studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară din USV

Studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul USV au fost premiaţi şi în acest an la faza naţională a concursului Ecotrophelia, desfăşurat în perioada 29-31 mai 2018 la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Competiţia este organizată sub tutela Ministerului Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară şi platforma Food for life. Ediţia din acest an a reunit 16 echipe de studenţi din centrele universitare Suceava, Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgovişte, Oradea, Miercurea Ciuc şi Iaşi.

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a participat cu trei echipe de studenţi. Echipa formată din studenţii George Andrei, Olga Benderschi, Iulia-Andreea Ciornei, Paul-Vlad Costan Sprivac, Dumitriţa Flaiş şi Larisa-Gabriela Leontică, coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija şi şef lucr. dr. ing. Amelia Buculei, s-a prezentat cu produsul Douce Citrouille, o prăjitură cu dovleac, fără zahăr, fără gluten şi fără aditivi.

Echipa formată din studenţii Ioana Boştiog, Loredana-Florentina Chirilă, Andreea-Florentina Chiţac, coordonată de şef lucr. dr. ing. Laura Apostol şi şef lucr. dr. ing. Ancuţa Prisacaru, s-a prezentat cu produsul Cheesechyp, preparat de patiserie cu cremă de telemea, salvie şi cimbru cu glazură de dulceaţă de ardei iute.

Echipa din care au făcut parte studenţii Laura-Mihaela Neacşu, Natalia Reciulschi, Simona Cătălina Hîrtie a fost coordonată de asist. univ. dr. Andrei Lobiuc. Studenţii s-au înscris în competiţie cu produsul Del’ice, o îngheţată raw vegană, fără aditivi, fără gluten şi cu probiotice.

 Potrivit USV, cele trei produse au fost apreciate de către juriul competiţiei, format din reprezentanţi ai unor importante companii cu profil alimentar din România. Produsul Douce Citrouille a obţinut premiul al III-lea al competiţiei Ecotrophelia. Celelalte două produse au fost premiate de către companiile din industria alimentară prezente la eveniment, astfel produsul Cheesechyp a primit un premiu special din partea companiei Expertarom, iar produsul Del’ice a primit un premiu special din partea companiei Boromir S.A. Team.

Managerul echipei care a creat produsul Douce Citrouille, Andrei George, a declarat: „Acest concurs a însemnat mai mult decât motivaţia de a câştiga, mai mult decât munca depusă, a însemnat dorinţă, viziune, perseverenţă, pasiune”.

Nu este pentru prima dată când studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară câştigă premii la „Ecotrophelia”. În 2013, 2014 şi 2016, echipele FIA au câştigat marele premiu la faza naţională a concursului şi au participat la etapele internaţionale, precizează sursa citată.

Ecotrophelia este o competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: