Centrul de permanenţă din Burdujeni va fi funcţional la sfârşitul acestei luni

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că centrul de permanenţă din Burdujeni va fi funcţional la sfârşitul lunii mai.

„Am intrat în linie dreaptă cu centrul de permanenţă. Sper să fie funcţional la sfârşitul acestei luni. Suntem în faza de achiziţie de materiale, de mijloace fixe” a spus Lungu.

Primarul a menţionat că a discutat şi cu managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, să pună la dispoziţie un defibrilator şi alte echipamente ca să se poată demara efectiv activitatea acestui centru de permanenţă.

Directorul DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a anunţat, recent, că echipa de medici care va asigura garda în acest centru este pregătită şi aşteaptă cu interes finalizarea lucrărilor de igienizare a spaţiului şi dotarea cu aparatură medicală şi mobilier.

Directorul executiv al DSP Suceava s-a declarat încântată că medicii de familie au răspuns invitaţiei DSP Suceava de a forma echipa medicală care va asigura gărzile în viitorul centru de permanenţă, adăugând că „au fost mai mulţi doritori decât posibilităţi” şi că acum mai sunt alţi cinci medici care ar putea forma o echipă pentru un al doilea centru de permanenţă în municipiul Suceava. Iar în aceste condiţii se va căuta un alt spaţiu care să se preteze pentru această destinaţie de asistenţă medicală, de preferat în cartierul Iţcani.

Ea a subliniat că funcţionarea unor centre de permanenţă în cartierele Burdujeni şi Iţcani permite asigurarea asistenţei medicale pentru persoanele care locuiesc la o distanţă mai mare faţă de spital.

De precizat că centrul de permanenţă din Burdujeni ar urma să  asigure asistenţa medicală în intervalul orar 15 – 8, precum şi în zilele de sâmbătă, duminică şi  sărbătorile legale, spaţiul cu această destinaţie fiind pus la dispoziţie de Primăria Suceava.

Potrivit legislaţiei, un centru de permanenţă fix trebuie să îndeplinească standardele minimale în privinţa dotărilor, între acestea numărându-se mobilierul specific, aparatura pentru resuscitare (defibrilator şi tuburi de oxigen etc.), aparatură de monitorizare-evaluare, dar şi materiale şi dispozitive auxiliare.

Ordinul nr. 697 pentru aprobarea normelor metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă prevede că medicii de familie care activează în cadrul acestor centre pot acorda consultaţii pentru urgenţele medico-chirurgicale de cod verde. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: