Simpozion la USV

„Contribuţia bibliotecii la afirmarea diversităţii culturale în spaţiul românesc”

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR) – Filiala Suceava, având ca parteneri Asociaţia Italienilor din România (RO.AS.IT), colegiile naţionale „Ştefan cel Mare” Suceava şi „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Institutul Naţional „Bucovina” Rădăuţi, Mănăstirea Suceviţa, organizează, în zilele de 20 şi 21 aprilie a.c., ediţia a II-a a simpozionului naţional cu participare internaţională intitulat „Contribuţia bibliotecii la afirmarea diversităţii culturale în spaţiul românesc”.

Coordonatorul Bibliotecii USV, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a informat, într-un comunicat de presă, că manifestarea este prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor şi a Zilei Bibliotecarului (23 aprilie), desfăşurându-se în cadrul acţiunilor prin care Universitatea suceveană marchează Anul Centenarului Marii Uniri (1918-2018).

„Programul simpozionului de anul acesta se desfăşoară pe parcursul a două zile. Prima zi a simpozionului, 20 aprilie, este dedicată în special comunicărilor ştiinţifice în plen şi pe secţiuni (peste 50 de lucrări de specialitate ce reunesc autori valoroşi din România, Republica Moldova, Ucraina şi Italia). A doua zi, 21 aprilie, este rezervată excursiei de documentare la câteva dintre bibliotecile reprezentative din judeţul Suceava, deţinătoare de fond de cărţi de patrimoniu (Colegiul Naţional «Ştefan cel Mare» Suceava, Colegiul Naţional «Eudoxiu Hurmuzachi» Rădăuţi, Institutul Naţional «Bucovina» Rădăuţi şi Mănăstirea Suceviţa)” a spus prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu.

Ea a menţionat că programul simpozionului din ziua de 20 aprilie mai include, de la ora 12.30, în holul central al corpului E al USV, vernisajul expoziţiei „Cartea – sursă de cercetare şi dezvoltare artistică”, realizată de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, urmată de vizita la Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În aceeaşi zi, în intervalul orar 15 – 16, în Auditorium „Joseph Schmidt”, corp F, se va desfăşura un program artistic intitulat „Diversitate etnică şi culturală în Bucovina”, susţinut de formaţii ale diferitelor etnii din Bucovina (ansamblurile „Kozaciok” din Bălcăuţi – comunitatea ucraineană şi „Solonczanka” din Soloneţu Nou – comunitatea muntenilor polonezi, formaţii ale comunităţilor italiană, germană şi armeană), dar şi de renumita corală de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, interpreta Manuela Pohoaţă şi ansamblul folcloric „Arcanul” al USV, urmând ca, de la ora 19, să aibă loc concertul extraordinar susţinut de solista Alexandra Fits.

Preţul unui bilet este de 10 lei; accesul studenţilor este gratuit pe bază de invitaţie. Invitaţiile se pot procura de la sediul CCS. Biletele se pot achiziţiona şi online, de pe Ccs-sv.ro şi Biletesuceava.ro.

„Colectivul Bibliotecii Universităţii «Ştefan cel Mare» din Suceava şi membrii Asociaţiei Bibliotecarilor din România – Filiala Suceava mulţumesc pe această cale tuturor celor care susţin manifestarea ştiinţifică şi culturală Contribuţia bibliotecii la afirmarea diversităţii culturale în spaţiul românesc, reprezentativă atât pentru zona Bucovinei, cât şi pentru omagierea României Centenare” a mai transmis prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: