Alegerile din PMP Suceava, contestate de Gheorghe Jucan:

Nu eu mă lupt, ci echipa pe care o am

> Marian Andronache: Are dreptul să o facă

Alegerile din Organizaţia Judeţeană PMP Suceava sunt contestate de Gheorghe Jucan, contracandidatul lui Marian Andronache, care şi-a retras candidatura în timpul conferinţei judeţene de alegeri, el motivând că nu s-au respectat normele statutare în organizarea acestora. Preşedintele ales al PMP Suceava, Marian Andronache, a declarat că Jucan este liber să depună contestaţie cu respectarea procedurilor.

Gheorghe Jucan a declarat pentru News Bucovina că a fost împiedicat să ia cuvântul în cadrul conferinţei de alegeri de preşedintele executiv Eugen Tomac şi că situaţia i-a creat probleme în organizaţia din Cajvana, care „i-a sărit în cap” că nu şi-a exprimat ferm poziţia în cadrul conferinţei.

Potrivit lui, faptul că Marian Andronache a anunţat, în conferinţă, că i-ar fi achitat cotizaţia de 2.700 de lei a fost o „cacealma”, pentru că aceasta ar fi fost de 1 leu pe lună, ceea ce ar însemna că era dator de 225 de ani cu cotizaţia, în condiţiile în care partidul s-a înfiinţat abia cu 4 ani în urmă.

Jucan a mai declarat că nu a recunoscut foarte mulţi dintre delegaţii prezenţi la conferinţa de alegeri, mai ales că el face parte din partid încă de la început şi crede că mulţi dintre delegaţi nici nu erau membri înregistraţi oficial.

Acesta a mai declarat că şi CEJ al PMP este „o cumetrie”, fiind în familie, noră-fiică, frate-soră, naş-fin. „Aici e o cumetrie şi nu CEJ” a spus Jucan.

Mai mult, el acuză că din Comisia de Arbitraj şi Integritate a organizaţiei fac parte persoane cu o moralitate îndoielnică şi că nu se regăsesc membri de partid cu vechime şi cu o reputaţie de necontestat.

Totodată, Jucan a mai spus că în cadrul conferinţei s-au ales, nestatutar, şi preşedinţii organizaţiilor speciale de femei şi de tineret, în condiţiile în care aceştia se aleg de organizaţiile speciale respective.

„Am explicat toate motivele pentru care contest aceste alegeri într-un document pe care l-am transmis în cadrul conferinţei şi pe care nu l-am putut susţine şi în faţa delegaţilor. De aceea voi contesta aceste alegeri şi voi lupta pentru ca lucrurile să revină la normalitate în acest partid pentru care am luptat în ultimii 4 ani. Nu eu mă lupt, ci echipa mă împinge din spate. Sunt oameni cu un caracter puternic ce nu vor face parte din jocuri ascunse” a mai declarat Jucan.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PMP Suceava, Marian Andronache, a declarat că Gheorghe Jucan are dreptul să conteste.

„Are dreptul să facă contestaţie, dar să respecte procedura. Dacă vrea să facă, să facă!” a spus Andronache.

El a respins acuzele lui Jucan şi a spus că tot procesul organizatoric a fost în baza Statutului PMP.

Potrivit lui Andronache, la conferinţă au participat delegaţi desemnaţi, toţi fiind membri ai PMP. El a adăugat că i se pare ciudat că Jucan nu a recunoscut aleşii locali ai PMP prezenţi în sală, dar că acesta a venit cu un grup care să facă „atmosferă” în faţa sălii unde se organiza conferinţa.

În ceea ce priveşte membrii Comisiei de Arbitraj şi Integritate, Andronache a spus că preşedintele comisiei este un avocat din Baroul Suceava, care nu a mai făcut politică.

Totodată, el a explicat că a plătit 2700 de lei cotizaţia lui Jucan pentru perioada iunie 2015 – ianuarie 2018 şi că acesta nu ştie, probabil, că, fiind membru al CEJ, pe lângă cotizaţia de membru, de 1 leu pe lună, trebuia să plătească şi o cotizaţie de 50 de lei sau care a fost şi de 100 de lei lunar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: