CARTONAŞUL GALBEN

Fotbalişti şi suporteri

De fiecare dată, meciurile dintre Steaua şi Dinamo au fost aprig disputate şi spectaculoase. Nici ultimul duel nu a fost diferit. Faţă în faţă s-au aflat echipe de legendă şi suporterii au fost la înălţime.

FCSB, urmaşa Stelei, are cel mai bun lot de jucători, chestie alcătuită pe „scheletul” fostelor campioane ale României, Viitorul Constanţa şi Astra Giurgiu. În mod normal, nu există termen de comparaţie între latifundiarul din Pipera şi finanţatorul dinamovist de la Hotel. Ultimul derbi a reliefat acest lucru.

Ultimul duel FCSB – Dinamo a „marcat”, oarecum, faptul că roş-albaştri erau obosiţi după meciul cu Lazio Roma din Europa League. Antrenorul Emil Dică a făcut un prim unsprezece cu menajamente şi „stil”, foarte bun datorită faptului că avea la dispoziţie ceva de calitate.

Dinamo a abordat meciul la victorie şi a forţat acest lucru încă din start. Planul antrenorului Miriuţă a reuşit, în prima fază, şi „câinii roşii” au condus pe tabela de marcaj cu 2-0. Derbiul s-a încheiat 2-2, la capătul unor sarabande de gafe dinamoviste.

FCSB-iştii au valoare, resurse, dar în ultimul derbi cu rivalii lor dinamovişti au arătat suficienţă şi un fel de „sictir” legat de joc şi fani. Suporterii echipei, cei mai mulţi din România, au fost însă alături de favoriţii lor şi au arătat dragoste pentru culorile roş-albastre.

Dinamo a adus din nou cea mai frumoasă galerie şi cel mai frumos spectacol sportiv din tribune. În mod cert, suporterii dinamovişti au arătat că sunt în top, scenariul lor fiind ieşit din comun. La un moment dat, a părut că „fanii” dinamovişti sunt mai bine pregătiţi decât cei de pe teren. Spre durerea alb-roşiilor, „garnitura” celor din Şoseaua Ştefan cel Mare este alcătuită din jucători modeşti şi emoţionaţi.

Vizibil este un lucru simplu, acela că suporterii sunt „peste” favoriţii lor din teren, iar cei aflaţi pe gazon ar trebui să facă mai mult pentru cei din tribune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: