Prin PNDL 2

Proiecte de dezvoltare locală de 514 milioane de lei deja semnate

Prefectul Mirela Adomnicăi a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că 115 din cele 254 din proiectele de dezvoltare locală din judeţ promovate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2 au fost deja semnate.

Ea a precizat că, pentru implementarea programelor guvernamentale, un obiectiv major urmărit la nivel judeţean de Instituţia Prefectului îl reprezintă accesarea unui număr cât mai mare de proiecte prin PNDL, sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală, care are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educaţie, apă–canalizare, energie termică şi electrică, inclusiv iluminat public, transport/ drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport.

„Astfel, în urma monitorizării proiectelor derulate prin PNDL, situaţia la nivelul judeţului Suceava se prezintă într-o evoluţie pozitivă, fiind depuse 254 proiecte cu o alocare totală de la bugetul de stat de 928.525,098 mii lei” a precizat Adomnicăi în şedinţa Colegiului Prefectural.

Ea a subliniat că, dintre acestea, la 12 ianuarie a.c., când s-a întocmit cea mai recentă situaţie centralizatoare, pentru 115 proiecte au fost semnate contractele de finanţare în valoare totală de 514.449,22 mii lei, reprezentând 55,40% din valoarea proiectelor depuse. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: