Ne propunem să construim un drum expres, din nordul ţării, de la Suceava, la Focşani

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că creşterea economică a ţării va fi în 2018 de peste 4% şi că îşi propune ca această creştere să fie folosită pentru investiţii.

El a spus că una dintre investiţiile vizate este autostrada Ungheni-Iaşi spre Braşov prin Pasul Oituz, care să se lege cu autostrada Transilvania, iar un al proiect este drumul expres dinspre Suceava spre sudul ţării.

„Ne propunem să construim un drum expres sau autostradă, în funcţie de negocieri, din nordul ţării, de la Suceava, la Focşani, iar de acolo să ajungă spre Buzău şi Bucureşti.” a spus Mihai Tudose.

El a menţionat că o altă autostradă va fi din Bucureşti spre Craiova şi care să ajungă la Timişoara.

„Toate acestea sunt discutate cu Banca Mondială şi ne apucăm de treabă. Am vorbit şi la Bruxelles. O să mergem să vorbim cu Juncker. Dacă le pornim, nu le mai opreşte nimeni. Este vorba de 10 miliarde”, a spus premierul Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose urmează să participe astăzi, la Iaşi, la o discuţie cu autorităţi din mai multe judeţe din Moldova şi Ardeal privind investiţiile în infrastructura rutieră din această zonă.

Premierul a mai spus în emisiune că doreşte restructurarea Guvernului şi a administraţiei publice centrale.

„Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim cheltuieli cu statul mai mici. 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aş dori să înceapă cu unu, nu cu doi. S-au creat o mulţime de structuri, cu o mulţime de pui. Le-aş dori comasate la loc. Asta elimină şi birocraţia. Să alerge hârtia, nu tu să alergi prin zece clădiri, pe la zece instituţii” a spus Tudose. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: