Pentru realizarea unei legături rutiere rapide Cernăuţi – Suceava – Bucureşti

Gheorghe Flutur a cerut miniştrilor români şi ucraineni de Externe şi Educaţie să acţioneze

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, ieri, reprezentanţilor guvernamentali români şi ucraineni prezenţi la inaugurarea unei şcoli din localitatea Iordăneşti, din regiunea Cernăuţi, să acţioneze pentru realizarea unei legături rutiere rapide Cernăuţi – Suceava – Bucureşti.

Flutur a participat, ieri, la inaugurarea unei şcoli în localitatea Iordăneşti, în care peste 90% sunt români, la manifestări participând miniştrii români de Externe şi Educaţie, Teodor Meleşcanu şi Liviu Pop, şi omologii lor din Ucraina.

În cadrul manifestării, preşedintele CJ Suceava a luat cuvântul şi a solicitat, între altele, reprezentanţilor guvernamentali români să facă tot posibilul pentru realizarea unui drum expres sau a unei autostrăzi Cernăuţi – Suceava – Bucureşti, iar autorităţilor ucrainene să sprijine acest proiect care să continue de la Cernăuţi la Lvov, până la Marea Baltică.

Ulterior, în cadrul unei întâlniri care s-a desfăşurat la Consulatul Român din Cernăuţi, Gheorghe Flutur a solicitat ministrului de Externe să asigure, prin Ministerul Românilor de Pretutindeni, finanţare pentru refacerea unor morminte din cimitirul din Cernăuţi.

Reamintim că preşedintele CJ Suceava a declarat, într-o conferinţă de presă, că un proiect în care să fie implicată şi comunitatea românească din regiunea Cernăuţi cu ocazia Anului Centenar este cel de refacere şi reconstrucţie a unor morminte din cimitirul vechi din Cernăuţi. El consideră că este o datorie să ne aducem aminte de personalităţile înmormântate în Cernăuţi.

„Unele dintre aceste morminte nu arată deloc bine şi avem obligaţia morală, inclusiv cu Ministerul Românilor de Pretutindeni, dar şi noi, şi minoritatea românească de la Cernăuţi să ne implicăm în rezolvarea acestei probleme” a spus Flutur.

El a menţionat că în cimitirul din Cernăuţi sunt înmormântaţi academicieni, mitropoliţi, scriitori, personalităţi de excepţie.

„Trebuie să facem o acţiune în perioada următoare pentru reconstrucţia, repararea mormintelor şi a zonei în care sunt înmormântaţi aceşti iluştri înaintaşi care au făcut cinste Bucovinei” a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: