Angajatorii sunt obligaţi să negocieze cu angajaţii modificările salariale brute

 >„Orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, dar şi a altor adaosuri, se va face până pe 31 martie 2018” precizează Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava

Angajatorii care au peste 21 de angajaţi sunt obligaţi să încheie acte adiţionale la contractele colective de muncă la nivel de unitate, în care va fi stipulat modul de salarizare, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 79 din 2017 privind transferul contribuţiei de asigurări sociale (CAS) şi contribuţiei sociale de asigurări sociale de sănătate (CASS) de la angajator la angajat. Obligaţia survine inclusiv majorării salariului minim brut garantat la plată de la 1.450 de lei pe lună şi persoană la 1.900 de lei de persoană şi lună. Precizările aparţin lui Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, care reliefează, de asemenea, că angajatorii cu mai puţin de 21 de angajaţi sunt obligaţi să negocieze cu salariaţii salariul minim brut la nivelul de 1.900 de lei pe persoană.

„În articolul 221, alineatul 2, din Codul muncii actualizat, se precizează că reprezentaţii salariaţilor sunt aleşi în cadrul Adunării Generale a Salariaţilor, cu votul a cel puţin jumătate din totalul acestora, rezultatul negocierii majorării salariale brute, respectiv actul de negociere colectivă, în contextul transferului CAS şi CASS către angajaţi, nefiind obligatoriu a fi depus la ITM” a subliniat inspectorul-şef.

ITM Suceava desfăşoară, până pe 31 ianuarie, o campanie de informare cu privire la completarea şi transmiterea elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, la modificarea salariului brut, cât şi în ceea ce priveşte negocierea contractelor colective de muncă.

„Angajatorii vor putea transmite orice modificare a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, dar şi a altor adaosuri, până pe 31 martie 2018” precizează şeful ITM Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: