Drumul Câmpulung Moldovenesc – Rarău – Chiril va fi închis pe perioada iernii

> Drumul spre Aeroport va fi deszăpezit pentru a fi menţinut deschis tot timpul > Drumurile de viabilitate 3 şi 4 vor fi curăţate doar în cazuri deosebite

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe, luni, în cadrul şedinţei lunare, o hotărâre prin care se stabileşte prioritatea deszăpezirii drumurilor judeţene pe timp de iarnă, fiind stabilite patru categorii de funcţionalitate.

Astfel, pe nivelul 1 de viabilitate se încadrează drumurile care leagă judeţul de cele învecinate, drumurile ce leagă zone cu populaţie numeroasă care nu poate fi aprovizionată pe rute ocolitoare, zone industriale importante care trebuie aprovizionate cu materii prime, alimente sau forţă de muncă.

De menţionat este că este încadrat pe primul nivel de viabilitate şi drumul judeţean DJ 290A, km 0+000 – 3+200 Salcea (DN29) – Aeroport, în vederea asigurării circulaţiei spre Aeroportul „Ştefan cel Mare – Suceava”.

Pe nivelul 2 de viabilitate se încadrează drumurile ce leagă centrele de comună cu oraşele sau centrele de comună între ele, drumurile care se racordează cu drumurile naţionale şi asigură accesul spre frontieră, precum şi drumurile care traversează zone turistice.

Nivelul 3 de viabilitate cuprinde celelalte drumuri judeţene unde se intervine cu mijloace locale sau în caz de necesitate, în timp ce nivelul 4 de viabilitate cuprinde sectoare de drumuri cu trafic redus, motiv pentru care cheltuielile pentru menţinerea în stare de viabilitate sunt mari şi nu pot fi justificate din punct de vedere economic.

„Având în vedere resursele financiare reduse, propunem ca pe drumurile judeţene încadrate la nivelurile III şi IV de viabilitate, pe timp de iarnă să se acţioneze numai în cazuri deosebite, ca urmare a solicitărilor formulate de primari, şcoli sau alte instituţii publice, pentru deblocarea autovehiculelor surprinse de căderile masive de zăpadă sau pentru redeschiderea definitivă în perioada de primăvară” se arată în expunerea de motive elaborată de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Totodată, el propune ca drumul judeţean DJ 175A Câmpulung Moldovenesc – Rarău – Chiril să fie închis în perioada de iarnă, deoarece traseul drumului este în zonă montană cu teren accidentat, declivităţi mari şi lăţimea părţii carosabile cu dimensiuni reduse.

De menţionat este că pe drumurile judeţene încadrate pe nivelurile 3 şi 4 de viabilitate, agenţii economici interesaţi vor putea executa lucrări de deszăpezire şi combatere a lunecuşului numai cu acordul prealabil al administratorului drumului, respectiv al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, în calitate de instituţie subordonată Consiliului Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: