Piesa „Kebab” are premiera vineri, la Teatrul „Matei Vişniec”

> Spectacolul este dedicat luptei împotriva traficului de persoane

Spectacolul „Kebab”, de Gianina Cărbunariu, în regia lui Daniel Iordan, va avea premiera vineri, 20 octombrie, la ora 19, la Teatrul „Matei Vişniec” din Suceava. Spectacolul este dedicat luptei împotriva traficului de persoane, iar premiera are loc în săptămâna în care şi România marchează Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie.

„Este un spectacol prin care dorim să ne aliniem, pe data de 18 octombrie, celor care pe plan european luptă împotriva traficului de persoane. În 2006, când s-a declarat Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, în Germania avea loc un festival de teatru contemporan, cu o participare din 21 de ţări. România a participat în acel moment cu o piesă, text care este montat astăzi la Teatrul «Matei Vişniec» din Suceava, sub numele de «Kebab» şi care aparţine Gianinei Cărbunariu” a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Carmen Veronica Steiciuc, directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava (TMMVS).

Steiciuc a precizat că „Kebab” spune povestea a trei tineri români care, din motive personale, părăsesc ţara din dorinţa de a se realiza în Irlanda.

„Motivul fiecăruia dintre ei este diferit, dar, în acelaşi timp, este plin de speranţă. Caruselul în care sunt prinşi, ambiţia dusă la extrem fac din ei victime şi călăi. Textul abordează subiectul traficului de persoane, o realitate, din păcate, extrem de des întâlnită în ţara noastră” a spus Carmen Veronica Steiciuc.

Directorul Teatrului Municipal a mai arătat că din distribuţia piesei fac parte actorii Ioana Nichita, Bogdan Amurăriţei şi Răzvan Bănuţ, cei trei jucând pentru prima dată împreună. În echipa de producţie, alături de regizorul Daniel Iordan, se află şi Augustin Bucur, director imagine.

Bogdan Amurăriţei este cunoscut publicului sucevean, fiind actor al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” de la înfiinţare. Răzvan Bănuţ s-a alăturat de curând trupei de actori, iar aceasta este prima producţie a TMMVS care îl include. Cât despre Ioana Nichita, ea este masterand la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, actor colaborator în acest spectacol.

Daniel Iordan, regizorul spectacolului „Kebab”, este şi actor, absolvent al UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, clasa prof. univ. dr. Ion Cojar. Cu mare experienţă în teatru, dar şi în film, Daniel Iordan activează de asemenea în zona workshopurilor de actorie.

În cadrul conferinţei de presă, regizorul Daniel Iordan a spus că a găsit la Suceava un mediu optim, creativ, pentru realizarea unui proiect care „nu este foarte lejer din punct de vedere emoţional”.

„Consider că am găsit de departe un mediu optim, creativ, pentru realizarea unui proiect care nu este foarte lejer din punct de vedere emoţional. Mă încearcă două sentimente, primul fiind de mare bucurie de a lucra cu aceşti trei actori absolut minunaţi, şi în acelaşi timp, de ce nu, un sentiment de mare tristeţe pentru că după ziua de vineri va trebui «să duc mireasa la altar» şi bineînţeles cu încredere să îi las pe aceşti tineri minunaţi să ducă mai departe conceptul, mesajul acestui proiect. În aceste 40 de zile, timpul efectiv alocat pentru realizarea proiectului, am făcut tot posibilul să lucrez, să disec anumite lucruri în ceea ce priveşte arta actorului, să îi provoc pe aceşti actori cu anumite exerciţii specifice artei actorului, de a putea simţi, de a putea lucra cu interiorul lor, pentru a putea duce mai departe mesajul către public” a spus Daniel Iordan, subliniind că acest proiect teatral se bazează, în foarte mare parte, strict pe arta actorului.

La rândul lor, Bogdan Amurăriţei, Ioana Nichita şi Răzvan Bănuţ, actorii din piesa „Kebab”, au ţinut să evidenţieze buna colaborare cu regizorul Daniel Iordan şi au apreciat stilul pe care acesta l-a abordat pentru realizarea spectacolului.

„Sunt foarte bucuros că spectacolul s-a realizat prin workshopuri aici şi acum. S-a creat o energie foarte frumoasă în timpul repetiţiilor, care a construit scenele de la sine. Sunt foarte entuziasmat şi aştept să vină lumea la spectacol” a spus Bogdan Amurăriţei.

Preţul unui bilet la premieră este 25 de lei, iar la celelalte reprezentaţii este de 20 de lei, respectiv 10 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi. Relaţii şi rezervări, la numărul de telefon 0759048677.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI