Plângându-se că Primăria nu le plăteşte

Firmele de pe şantierele Sucevei nu mai lucrează

> „Trebuie să profităm de aceste zile călduroase, iar noi vom încerca să facem cât mai multe plăţi, în funcţie de banii pe care îi vom avea la Primărie” le-a spus constructorilor viceprimarul Lucian Harşovschi

Constructorii de pe şantierele Sucevei nu mai muncesc cu aceeaşi râvnă, din cauză că Primăria nu îi plăteşte. Cel puţin aşa a reieşit ieri, în urma şedinţei comandamentului de monitorizare a investiţiilor în derulare din reşedinţa de judeţ, în cadrul căreia s-a ridicat, din nou, problema achitării facturilor pentru lucrările executate. Deoarece finanţarea de la bugetul de stat nu a ajuns încă, lucrările de reabilitare a termoficării au fost sistate, urmând ca, în această săptămână, niciun bloc să nu rămână fără apă caldă şi căldură. La fel, readuse la starea iniţială vor fi trotuarele de deasupra conductelor pentru transportul agentului termic, locuitorii din zonele afectate plângându-se că le este îngreunat accesul în locuinţe.

„S-au mai făcut plăţi, pentru că, până la urmă, constructorii asta spun: că nu primesc bani de la Primăria Municipiului Suceava. Altora nu le-am plătit, pentru că nu este de unde, dar avem şi noi promisiuni că banii vor veni, mai ales la lucrările de termoficare. De altfel, domnul primar Ion Lungu a smuls o promisiune de la Guvern pentru alocarea a 3,5 milioane de lei, jumătate din suma prevăzută iniţial” a reliefat viceprimarul Lucian Harşovschi, conducătorul comandamentului.

Viceprimarul i-a remarcat pe cei de la Elco Iaşi, firmă care introduce reţelele de iluminat public în noul cartier Europa, ai căror reprezentanţi au dat bir cu fugiţii, neprezentându-se la şedinţa de analiză de ieri.

Încetinirea ritmului este resimţită şi la Loial Impex, societate care lucrează la modernizarea iluminatului public, printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă elveţiană. Aceasta, în ciuda faptului că, potrivit lui Harşovschi, în ultima săptămână, către firma în cauză au mers peste 500.000 de lei. Adjunctul şefului executivului reliefează că banii elveţieni sunt o certitudine, dar autorităţile locale fac plăţi anticipate în perspectiva decontărilor care urmează. Chiar şi în aceste condiţii, restanţele către constructorul care se ocupă de modernizarea cu lămpi cu LED a iluminatului stradal au scăzut de la 47 de milioane de lei la 27 de milioane de lei.

„Trebuie să profităm de aceste zile călduroase, iar noi vom încerca să facem cât mai multe plăţi, în funcţie de banii pe care îi vom avea la Primărie” le-a spus viceprimarul Lucian Harşovschi responsabililor firmelor constructoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: