Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis la Cluj-Napoca

 > Vicepreşedintele CJ Suceava, Gheorghe Niţă: Se pot degusta barabule la şparhat, găluşte în curechi, balmoş sau miel jintuit

 Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis, vineri la prânz, la Cluj-Napoca, iar în cadrul acestuia clujenii vor putea vedea „Cămara bucovineană” şi vor putea degusta „barabule la şparhat, găluşte în curechi, balmoş sau miel jintuit”.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Niţă, care se ocupă de acest proiect, a spus că a fost deschis Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” cu proiectul „Gustă din Bucovina”, prin care se promovează Bucovina atât turistic, cât şi gastronomic.

„Să chemăm ardelenii să vină la noi, în Bucovina, să ne viziteze şi să vadă şi gastronomia noastră” a spus Niţă: „Am venit cu un car cu boi încărcat cu păpuşoi”.

Niţă a precizat că la târg sunt expuse produse lactate, produse din carne, miere de albine, mere şi alte produse: „Tot ce avem noi în Bucovina. O cămară bogată din Bucovina, care va fi un exemplu pentru cei din Cluj”.

„Le vom arăta celor din Cluj cum se face o barabulă pe şparhat sau îi vom invita să mănânce o găluşcă în curechi sau un papanaş, dar şi alte bunătăţi”, a menţionat Niţă. El a adăugat că sunt montate şi două stâne cu preparate de stână cu „un balmoş adevărat”. „Le vom spune clujenilor «Povestea balmoşului» şi «Povestea mielului jintuit» care se fac numai în Bucovina” a adăugat Niţă.

 El a mai declarat că a fost montată „o scenă mare, gospodărească” pentru programul artistic ce va fi susţinut de formaţiile tradiţionale din Fundu Moldovei, Mălini, fanfara de la Sf. Ilie, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”.

Potrivit vicepreşedintelui CJ, vor veni şi din judeţul Cluj câteva formaţii, care vor presta pe scena amplasată aproape de centrul municipiului.

La târg a fost invitată şi Asociaţia Produs de Cluj, care a fost invitată de autorităţile sucevene să participe şi la Suceava, în perioada 27-29 octombrie, când se va desfăşura Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” la Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: