Cazinoul din Vatra Dornei va fi restaurat printr-un proiect european de 4,9 milioane euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că şase monumente istorice din judeţ urmează să fie reabilitate şi restaurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2013-2020, între care şi Cazinoul Băilor din Vatra Dornei.

Flutur a spus, în calitate de preşedinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est, că, în judeţul Suceava, numai în domeniul monumentelor istorice vor fi finanţate şapte obiective, la şase monumente istorice.

El a arătat că au fost semnate contracte pentru proiecte de restaurare şi reabilitare la Mănăstirea Probota, un proiect de 5 milioane de euro, la Mănăstirea Dragomirna două proiecte de consolidare de 3,8 milioane de euro, iar la Mănăstirea Bogdana un proiect de consolidare de 4 milioane de euro.

Flutur a menţionat că mai sunt trei proiecte în precontractare.

Unul dintre acestea este Cazinoul Băilor din Vatra Dornei unde, potrivit lui Flutur, este prevăzută întreaga restaurare a monumentului, în baza unui proiect în valoare de 4,9 milioane de euro.

El a arătat că acest monument, Cazinoul din Vatra Dornei, reprezenta una din priorităţile locuitorilor din municipiul Vatra Dornei.

Flutur a mai informat că un alt proiect care urmează să fie contractat vizează Biserica „Sf. Ilie” din comuna Şcheia, construită în perioada lui Ştefan cel Mare, unde se vor face lucrări de 4,5 milioane de euro, propunând restaurarea bisericii, clopotniţei, zidului de incintă.

Totodată, va fi restaurată biserica din lemn din Adâncata, cu 870.000 de euro, a spus preşedintele CJ Suceava.

„Vorbim de şapte obiective cu 24 de milioane de euro în domeniul patrimoniului cultural din judeţul Suceava” a menţionat Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: