Lucian Gheorghiu:

Suceava a devenit o destinaţie pentru care anumiţi operatori internaţionali aduc turişti de cinci stele

Preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat că zona turistică a judeţului Suceava are o capacitate de dezvoltare mult mai mare faţă de ceea ce este acum, dar că turismul va fi întotdeauna dependent de investiţii în infrastructură, subliniind că hoteluri de cinci stele vor apărea în condiţiile în care Suceava a devenit o destinaţie pentru turişti de cinci stele.

„Turismul va fi întotdeauna dependent de ceea ce înseamnă investiţii în infrastructură. Au fost câteva elemente pozitive, cum ar fi reabilitarea DN 17, aeroportul, dar nu sunt suficient de mari. S-au dezvoltat cu proiecte cu finanţare europeană anumite zone, cum este Gura Humorului, se face o pârtie de schi la Câmpulung Moldovenesc. Cu siguranţă aceste investiţii făcute în infrastructură vor avea un rezultat direct în ceea ce înseamnă activitatea turistică în judeţul Suceava” a declarat Lucian Gheorghiu în emisiunea „Exclusiv 90 de minute”.

El a spus că în judeţul Suceava anii 2016 şi 2017 au fost foarte buni din perspectiva turismului şi a arătat că nu au fost transmise semnale că ar fi fost probleme.

„Au fost probleme în ceea ce înseamnă modalitatea de deplasare, aglomeraţie, radare. Au fost probleme în ceea ce priveşte găsirea unei cazări, la un moment dat, în perioade de weekend” a spus preşedintele executiv al CCI Suceava.

El consideră că în judeţul nostru turismul nu trebuie să rămână ancorat în ceea ce înseamnă monumente UNESCO sau turism ecumenic şi că trebuie să fie dezvoltate şi alte zone ale turismului, turismul de agrement şi nu numai turism de weekend.

Gheorghiu a menţionat că zona turistică are o capacitate de dezvoltare mult mai mare faţă de ceea ce este acum şi că s-au făcut investiţii importante şi mari, dar că în ceea ce priveşte unităţile de cazare clasificate acestea nu sunt dezvoltate la nivel foarte mare, cu mici excepţii, ponderea fiind dată de pensiuni cu o capacitate relativ medie, până în 15 camere, care s-au dezvoltat foarte mult mai ales prin proiecte cu finanţare europeană.

El nu crede că pentru turismul sucevean este o ţintă construcţia unui hotel de cinci stele.

„Cu siguranţă va fi şi un hotel de cinci stele atât timp cât Suceava a devenit o destinaţie pentru care anumiţi operatori internaţionali aduc turişti de cinci stele cu curse charter, lucrul acesta nu va fi foarte îndepărtat. Atât timp cât există o cerere şi Suceava este identificată ca o destinaţie turistică motivantă, cu siguranţă vor apărea şi aceste unităţi de cinci stele” a spus Gheorghiu.

El a subliniat că ţinta principală trebuie să fie dezvoltarea infrastructurii pentru că astfel acest tip de unităţi vor apărea natural, deoarece un investitor va specula întotdeauna, mult mai repede decât orice autoritate, importanţa deschiderii unei astfel de unităţi de un anumit număr de stele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: