În urma controalelor efectuate în sezonul estival la unităţile de turism din judeţ

Amenzi în valoare de 7300 lei aplicate de inspectorii sanitari

Inspectorii sanitari suceveni au efectuat în sezonul estival peste 70 de controale la unităţile de turism din judeţ şi 17 acţiuni de verificare la unităţile care au bazine de înot şi piscine, fiind aplicate două avertismente şi cinci amenzi în valoare totală de 7300 de lei.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a declarat, ieri, că în sezonul estival curent au fost efectuate acţiuni de control vizând calitatea apei de îmbăiere din bazine de înot şi piscine publice, precum şi controale la unităţi de turism din judeţul Suceava.

Sădean a spus că în lunile iunie – august au fost efectuate 17 controale la unităţile care deţin bazine de înot şi piscine, fiind recoltate 44 de probe de apă, iar în urma analizelor de laborator s-a constatat că nouă erau neconforme, motiv pentru care au fost dispuse măsuri în unităţile în care calitatea apei de îmbăiere nu era corespunzătoare în privinţa concentraţiei de clor rezidual liber.

El a explicat că inspectorii sanitari au dispus igienizarea bazinelor de înot, verificarea instalaţiilor de tratare a apei, respectarea ritmului de primenire a apei din bazine.

Referindu-se la acţiunile de control la unităţile de turism din judeţul Suceava, medicul epidemiolog a precizat că în cele trei luni de vară s-au efectuat 72 de controale, dintre care 41 în lunile iunie şi iulie, în urma cărora s-au aplicat un avertisment şi o amendă în valoare de 500 de lei, iar în cursul lunii august s-au efectuat 31 de controale, fiind aplicate un avertisment şi patru amenzi în valoare totală de 6800 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI