Festivalul Medieval de la Suceava, finanţat cu 200.000 lei de Primărie

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare şi Sfânt” este finanţat cu 200.000 lei de Primăria Municipiului Suceava, după ce consilierii locali au aprobat asocierea între municipalitate şi Muzeul Bucovinei.

În şedinţa ordinară a CL Suceava de joi, 27 iulie, deliberativul local a aprobat, în unanimitate, alocarea sumei de 200.000 lei pentru plata trupelor de actori care vor susţine spectacole în Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 17-20 august.

Potrivit proiectului de asociere, vor fi 30 de spectacole medievale pe zi, pe toată durata festivalului, susţinute de 20 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară.

„Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie popularizarea şi impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturală locală, regională şi naţională, precum şi cultivarea gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate realizat în spirit medieval” se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare şi Sfânt” va avea dimensiune internaţională. Gheorghe Flutur a anunţat că vor fi spectacole de reconstituire a vieţii medievale, cum ar fi încoronarea domnului Moldovei, învestirea Sfatului Domnesc, întoarcerea glorioasă din luptă a lui Ştefan cel Mare, dar şi alte episoade ce se vor derula în Cetatea de Scaun, alături de jocuri cu foc, lasere, teatru de copii, lupte, teatru medieval.

Preşedintele CJ Suceava a anticipat minimum 15-16.000 de spectatori la acest festival.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: