Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe poliţistul ucis în Gara Suceava

Câteva mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe agentul de poliţie Sorin Vezeteu, ucis joi seara în Gara Burdujeni, care este înmormântat în localitatea sa natală, Dumbrăveni, după ce duminică, în jurul orei 11,00, s-a desfăşurat un ceremonial la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Suceava.

Un ceremonial religios s-a desfăşurat şi la biserica din Dumbrăveni, după care cortegiul s-a deplasat la cimitir, unde Sorin Vezeteu a fost înmormântat cu onoruri militare.

Un număr foarte mare de colegi din Poliţia Transporturi Feroviare, angajaţi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, rude, prieteni, localnici au venit să-l conducă pe ultimul drum pe Sorin Vezeteu.

La ceremonialul religios a fost prezentă şi Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

De menţionat este că poliţişti din toată ţara au adus un omagiu poliţistului sucevean ucis în misiune. Astfel, ieri, la ora 11, sirenele de Poliţie au sunat în toată ţara în memoria lui Sorin Vezeteu.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Dumitru Constantin Sorin Vezeteu, omorât joi noaptea în gara Burdujeni, din Suceava, de un tânăr de 23 de ani, Ioan Beşa.

Decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Totodată, premierul Mihai Tudose a anunţat, sâmbătă, că patrulele nu vor mai fi niciodată asigurate de un singur poliţist, el afirmând că a discutat acest aspect cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Trebuie să avem o legislaţie care să susţină autoritatea poliţistului

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică, la Suceava, că este nevoie de o legislaţie foarte clară care să susţină autoritatea poliţiştilor şi de mijloace de intervenţie cu care aceştia să poată interveni atunci când aplică legea.

„Trebuie să aducem oameni bine pregătiţi în Poliţie, trebuie ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple, trebuie să avem mijloace de intervenţie cu care poliţiştii să poată interveni atunci când aplică legea, trebuie să avem o legislaţie foarte bine conturată care să susţină autoritatea poliţistului. În sensul acesta vom acţiona în perioada următoare”, a spus Carmen Dan, care a fost prezentă la înmormântarea poliţistului Sorin Vezeteu, ucis în timpul misiunii în Gara Suceava. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: