Canotaj, Campionatele Mondiale de tineret

Două medalii de aur pentru canotorii suceveni !

> Cosmin Pascari de la CSM Suceava, împreună cu Mihăiţă Ţigănescu, campioni mondiali la dublu rame, iar Gianina Beleagă şi Ionela Lehaci, campioane la dublu vâsle

 Cel mai titrat canotor al momentului de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, Cosmin Pascari, pregătit de antrenorul Ioan Despa, a reuşit să devină campion mondial în proba de dublu rame la Campionatele Mondiale de tineret de la Plovdiv (Bulgaria). Cosmin Pascari, aflat în primul an la tineret, şi colegul său de barcă, Mihăiţă Ţigănescu, canotor ce provine tot din judeţul Suceava, din Horodnic de Jos, au fost cei mai tineri concurenţi din proba de dublu rame, ambii având 19 ani.

Cei doi sportivi, care au obţinut locul 4 la etapa de Cupă Mondială de la Lucerna pentru seniori, au plecat ca din tun în finală şi nu au mai putut fi ajunşi până la final. Timpul înregistrat de învingători a fost de 6 minute, 31 de secunde şi 79 de sutimi.

„A fost o cursă foarte dificilă, dar am avut o viteză foarte bună. Ultimii 500 de metri au fost nebuneşti pur şi simplu, am fost terminaţi la final. Am câştigat, suntem bucuroşi şi vom merge la Campionatele Mondiale de seniori de la Sarasota, (din SUA)” a declarat după cursă Cosmin Pascari.

Şi Geanina Beleagă, o canotoare descoperită şi crescută tot de antrenorul Ioan Despa la Clubul Sportiv Municipal Suceava, a făcut istorie la Campionatele Mondiale de Tineret din Bulgaria. Aflată în prezent la clubul Steaua Bucureşti, alături de colega sa de barcă, Ionela Lehaci, o sportivă ce a plecat tot din judeţul Suceava, cele două au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere în proba de dublu vâsle. Aflate în ultimul an la tineret, Geanina Beleagă şi Ionela Lehaci au făcut o cursă tactică excepţională. După ce au fost conduse de echipajul Italiei timp de trei sferturi din cursă, sportivele sucevene au revenit senzaţional pe ultimii 250 de metri şi au câştigat. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: