Morminte stropite cu sânge omenesc în cimitirul din Vatra Dornei

Ţipetele de durere au spart luni seară liniştea ce stăpânea cimitirul din municipiul Vatra Dornei, unde se aflau mai multe persoane care făceau curat în jurul mormintelor şi se pregăteau de hramul Sfântului Ilie. Printre cei prezenţi se număra şi un pompier militar dornean, plt. major Martinian Ţîcşa, aflat în timpul liber şi îndeletnicindu-se cu aceleaşi activităţi. Atenţia acestuia a fost însă atrasă de agitaţia ce se înregistra în rândul oamenilor la o distanţă de câţiva zeci de metri. Experienţa acumulată prin specificul meseriei l-a făcut să înţeleagă imediat că ceva rău s-a întâmplat şi a mers în grabă pentru a vedea dacă poate ajuta cu ceva. Şi chiar ajutorul lui a salvat o tânără de 20 de ani!

A căzut peste gărduţul din jurul unui mormânt

O tânără, în vârstă de 20 de ani, care mergea prin cimitir şi voia să ajungă la părinţii ei, s-a prins de o cruce pentru a putea păşi peste rama unui mormânt. Însă crucea a cedat şi fata s-a dezechilibrat, căzând peste gărduţul ce împrejmuieşte unul dintre morminte, gărduţ realizat din fier forjat. Una dintre ţepuşele acestuia i-a străpuns tinerei şoldul drept, provocându-i o durere de nedescris şi o puternică sângerare, victima aflându-se într-un real pericol.

Plutonierul dornean nu a stat pe gânduri şi a acţionat imediat. A presat cu putere pe rana adâncă şi a oprit pentru moment scurgerea sângelui. În acelaşi timp, a liniştit-o pe fată, care agoniza de durere, controlând astfel situaţia până când tânăra a fost preluată de un echipaj medical în ambulanţa sosită la faţa locului, care a transportat-o ulterior la Centrul de Primire Urgenţe Vatra Dornei, de unde, victima a fost transferată la Spitalul Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: