Peste 7300 de doze de vaccin ROR repartizate DSP Suceava

> Cantitatea asigură necesarul de vaccin până la sfârşitul anului

 Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, vineri, că în stocul instituţiei au intrat, recent, 7340 de doze de vaccin împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei.

Zorescu a spus că această cantitate asigură necesarul de vaccin până la sfârşitul acestui an.

„Recomandăm părinţilor să-şi vaccineze copiii împotriva rujeolei, pentru că este o cale de prevenire a îmbolnăvirilor. Efectele creşterii gradului de acoperire vaccinală se observă deja la nivelul judeţului Suceava, nefiind înregistrate cazuri noi de rujeolă”, a subliniat Zorescu, adăugând că singurele două cazuri de rujeolă din judeţ din acest an au fost diagnosticate la începutul lunii iunie.

Medicul a precizat că DSP Suceava efectuează o supraveghere activă pe întreg teritoriul judeţului pentru a surprinde apariţia eventualelor cazuri de rujeolă, în vederea luării din timp a măsurilor epidemice care se impun.

Ea a mai spus că şi stocul de vaccin hexavalent este suficient, însă lipsesc două tipuri de vaccin, respectiv vaccinul tetraxim, care se administrează copiilor la vârsta de 6 ani pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomielitei, precum şi bivaccinul antidifterie şi antitetanos, ce se administrează la vârsta de 14 ani.

„DSP Suceava a solicitat suplimentarea fondurilor pentru buna derulare în judeţ a programului naţional de imunizări, în condiţiile în care, de la 1 aprilie 2017, plata unei imunizări a crescut la 25 de lei, bugetul alocat iniţial pentru acest program fiind insuficient” a explicat Zorescu.

Medicul a precizat că bugetul iniţial pentru programul naţional de imunizări alocat în 2017 a fost de aproximativ 495.000 de lei, iar solicitarea DSP Suceava de suplimentare a fondurilor este de 700.000 de lei.

Zorescu a menţionat că DSP Suceava a solicitat şi suplimentarea fondurilor pentru alte programe naţionale, precum cel de control al tuberculozei sau cel de prevenire şi control al infecţiei HIV – SIDA, dar şi pentru programul naţional de transplant de organe sau ţesuturi sau pentru componenta de achiziţie de lapte praf din cadrul Programului naţional de sănătate a femeii şi copilului, în vederea acordării gratuite de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: