Gheorghe Flutur, mesaj de la Cacica, cu prilejul lansării proiectului turistic „Pelerin în Bucovina 2017”:

„Hai în Bucovina ! Merită să o vizitaţi, să vedeţi originalul !”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, alături de circa 100 de motociclişti, la lansarea ediţiei din acest an a proiectului turistic „Pelerin în Bucovina”, el alăturându-se cu un ATV grupului de pelerini pe motociclete care se îndrepta spre Basilica din Cacica.

Flutur a reamintit că în anul 2011 a lansat proiectul „Pelerin în Bucovina” la Viena, când a fost promovat drumul pe bicicletă de la Viena la Putna.

Preşedintele CJ a spus că „Pelerin în Bucovina 2017” a fost lansat în acest an de un grup de circa 100 de motociclişti care au plecat de la Cetatea de Scaun a Sucevei, au trecut pe la Mănăstirea Hagigadar şi au vizitat-o, au venit la Basilica de la Cacica, îndreptându-se spre Putna.

Flutur a aşteptat grupul de pelerini pe motociclete la Ilişeşti, cu ATV având un steag cu mesajul „Hai în Bucovina”.

„Eu cred că astfel de acţiuni merită încurajate în perioada următoare. O formă de turism în Bucovina este pelerinajul şi acesta este de foarte mult timp şi la Cacica, şi la Putna, şi la Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, şi la foarte multe locuri sfinte din frumoasa Bucovină. Vin în cursul unui an foarte mulţi pelerini. De aceea şi eu spun: Hai în Bucovina! Merită să o vizitaţi, să vedeţi originalul!” a spus Gheorghe Flutur.

Unul dintre organizatorii acestui pelerinaj, Cristi Scutelnicu de la North Gang Riders din Suceava, a spus că acest club vrea să promoveze Bucovina.

„Suntem un grup de oameni care iubim Bucovina, suntem bucovineni, aici ne sunt rădăcinile şi vrem să arătăm tuturor Bucovina noastră” a spus Scutelnicu.

El a menţionat că alături de motocicliştii suceveni au venit în pelerinaj motociclişti din Iaşi, din Vaslui, din Neamţ sau Bistriţa-Năsăud.

„Au venit alături de noi pentru că le place Bucovina” a menţionat Scutelnicu.

Ediţia a VII-a a proiectului turistic „Pelerin în Bucovina” a fost lansat sâmbătă şi duminică prin mai multe acţiuni.

Astfel, sâmbătă a fost demarat un pelerinaj la care au participat două grupuri de biciclişti, care au plecat de la Gura Humorului până la Cacica, respectiv până la Suceviţa, prin Mănăstirea Humorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: