Parteneriat între CJ Suceava şi Primăria Suceava pentru obiectivele comune din Centenarul Unirii Bucovinei cu România

 > Gheorghe Flutur, preşedintele CJ, vrea ca întreaga regiune nord-est să marcheze acest eveniment

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, a anunţat că i-a rugat pe preşedinţii de consilii judeţene din celelalte judeţe ale regiunii nord-est să se implice în marcarea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România şi a menţionat că în judeţul Suceava primarii ar trebui să pregătească manifestări pentru data de 28 noiembrie 2018.

„Am cerut colegilor din celelalte judeţe să elaborăm pentru următoarea şedinţă conceptul regiunii nord-est de sărbătorire a Centenarului (Unirii – n.n.). Am subliniat că regiunea noastră are o particularitate: Bucovina s-a unit cu ţara în 1918 şi e parte a regiunii nord-est. I-am rugat să ne implicăm toată regiunea nord-est în sărbătorirea acestui mare eveniment în 28 noiembrie 2018” a spus Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că a avut şi o întâlnire cu primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu echipele care lucrează la programul Centenar.

„Vom face un parteneriat între CJ Suceava şi Primăria Suceava pentru obiectivele pe care le vom promova împreună. Mă refer la manifestările care vor fi cu ocazia Unirii Bucovinei cu ţara, dar şi cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018. De asemenea, avem în lucru, cu specialiştii de la Muzeul Bucovinei, un documentar despre unirea Bucovinei cu ţara, concepem o medalie, dar şi manifestări în mai multe localităţi din judeţ. Intenţia mea este să cerem tuturor primarilor să-şi propună obiective care să fie realizabile cu ocazia zilei de 28 noiembrie 2018” a declarat Flutur.

El a spus că este un eveniment foarte important şi crede că trebuie să fie marcat aşa cum se cuvine.

Totodată, Gheorghe Flutur a mai declarat că aşteaptă decizia Ministerului Dezvoltării Regionale privind acordarea de finanţare prin PNDL pentru realizarea Sălii Unirii din Palatul Administrativ.

El a adăugat că, dacă nu se asigură finanţare prin PNDL, va trebui ca CJ Suceava să atragă fondurile necesare din alte surse, subliniind că este nevoie ca situaţia să fie clarificată cât mai repede pentru ca această sală să fie funcţională la sărbătoarea Centenarului.

„Discutăm şi despre o statuie sau un ansamblu statuar care să rămână în urma noastră la 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România” a mai spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: