Întrucât nu au completat suficiente opţiuni în fişele de înscriere

48 de elevi suceveni nu au putut fi repartizaţi în unităţi liceale

Un număr de 48 de absolvenţi de clasa a VIII-a nu au putut fi repartizaţi în unităţi liceale în urma realizării primei etape a repartizării computerizate a admiterii în licee, întrucât fie nu au completat suficiente opţiuni în fişele de înscriere, fie locurile la specializările pentru care au optat au fost ocupate de elevi cu medii mai mari.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, miercuri, rezultatele primei etape a repartizării computerizate. Potrivit rezultatelor admiterii în unităţile liceale, în judeţul Suceava au fost repartizaţi 4889 de elevi, iar 48 au rămas nerepartizaţi.

Conform MEN, în judeţul nostru, din totalul celor 5376 de locuri pentru admiterea în învăţământul liceal, au rămas libere 487 de locuri după prima etapă a repartizării computerizate.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, joi, 13 iulie, a fost ziua afişării rezultatelor repartizării computerizate atât în unităţile de învăţământ gimnazial absolvite de candidaţi, cât şi în cele de învăţământ liceal în care aceştia au fost distribuiţi. Până la 17 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care elevii au fost admişi.

Inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesorul Gabriela Scutaru, a declarat, ieri, că cei 48 de elevi au rămas nerepartizaţi fie pentru că nu au completat suficiente opţiuni în fişele de înscriere, fie pentru că locurile la specializările pentru care au optat au fost ocupate de elevi care au avut medii mai mari.

„Aceşti elevi pot fi repartizaţi de comisia judeţeană de admitere în învăţământul liceal în aceeaşi perioadă în care se desfăşoară etapa de soluţionare a cazurilor speciale, respectiv în perioada 19-21 iulie 2017, în baza unei cereri standardizate trimise în şcoli prin care pot opta pentru unul din locurile rămase libere la nivelul judeţului Suceava” a explicat Scutaru, adăugând că doar în cazul în care nu sunt repartizaţi în unităţile liceale în perioada 19-21 iulie, elevii rămaşi nerepartizaţi vor intra în a doua etapă a repartizării computerizate.

Reamintim că în a doua etapă a repartizării, programată în data de 8 septembrie, vor fi repartizaţi elevii rămaşi nerepartizaţi în prima etapă, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în prima etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă.

De menţionat este că 14 din cei 48 de elevi care nu au putut fi repartizaţi în unităţi liceale în urma desfăşurării primei etape a repartizării computerizate au medii de admitere peste 5, doi dintre ei având medii peste 7.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: