Un absolvent al CNM „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a obţinut media 10 la bacalaureat

Un absolvent al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a obţinut media 10 la bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor.

Potrivit rezultatelor finale la acest examen, publicate luni de Ministerul Educaţiei Naţionale, iniţial, Alex-Andrei Voloşen a fost notat cu 9,75 la proba de limba şi literatura română şi cu 10 la probele de matematică şi fizică.

El a contestat nota la limba română şi, după reevaluarea lucrării, a primit nota 10, reuşind astfel să încheie examenul de bacalaureat cu media 10 pe linie, aceasta fiind de altfel singura medie de 10 din judeţ din sesiunea de vară a examenului.

Alex Andrei Voloşen îşi doreşte să devină student la Academia Forţelor Aeriene din Braşov.

Este al doilea an consecutiv când un absolvent al Colegiului Militar Câmpulung obţine nota maximă la examenul de bacalaureat. Anul trecut, Adrian Florescu a primit 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului maturităţii.

Elevii din judeţul Suceava au depus 1.785 de contestaţii, la 13 discipline, după afişarea primelor rezultate la examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2017.

Astfel, s-au înregistrat la limba şi literatura română 814 contestaţii, la matematica 294, la biologie 208, la istorie 171, la logică, argumentare şi comunicare 106, la geografie 99, la informatică 38, la sociologie 16, la chimie 14, la psihologie 9, la fizică 7, economie 6, iar la filosofie 3.

Înainte de depunerea contestaţiilor, niciun candidat din judeţul Suceava nu a obţinut media 10 pe linie la bacalaureat, procentul de promovabilitate fiind de 73,49%. (N.B.; Foto: Facebook)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: