Agricultorii suceveni pot lua credite de 80% din valoarea subvenţiei pe 2017

> APIA eliberează adeverinţe prin care confirmă că solicitantul a depus cere unică pe suprafaţă şi acesta nu face obiectul excluderii de la plată > „Atragem atenţia fermierilor să analizeze cu atenţie soluţiile de finanţare propuse de instituţiile bancare şi nebancare” a spus Eugen Mogoş, şeful APIA Suceava

 Începând cu prima zi a acestei săptămâni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava eliberează adeverinţe agricultorilor care intenţionează să acceseze, de la instituţiile bancare şi nebancare cu care APIA are contracte, credite pentru finanţarea activităţilor curente. Este vorba despre beneficiarii schemelor gestionate în cadrul campaniei pe anul 2017, respectiv a celor privind plata unică pe suprafaţă, redistributivă, cât şi a celei referitoare la practicile agricole pentru climă şi mediu.

„La solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pe suprafaţă pentru anul 2017, cerând sprijin pentru schemele amintite. Prin adeverinţă se confirmă, totodată, că la data eliberării a fost efectuat controlul referitor la eligibilitatea schemelor care fac obiectul convenţiei” precizează Eugen Mogoş, director executiv al Centrului Judeţean al APIA Suceava.

De asemenea, în adeverinţă se menţionează că, la momentul eliberării actului, beneficiarul nu face obiectul excluderii de la plată pentru schemele în cauză, precum şi faptul că sunt îndeplinite condiţiile generale pentru acordarea sumelor la care este îndreptăţit. Potrivit directorul executiv Eugen Mogoş, valoarea creditului este de până la 80% din valoarea sumei calculate, conform adeverinţei eliberate de APIA.

„APIA atrage atenţia fermierilor să analizeze cu atenţie soluţiile propuse de instituţiile bancare şi nebancare, astfel încât să aleagă modalităţile de finanţare care se potrivesc cel mai bine necesităţilor proprii” a subliniat Eugen Mogoş.

Creditorilor le revine obligaţia de a se angaja la respectarea nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor respective, astfel încât dobânda finală aplicată să nu depăşească, la data respectivă, RON-ROBOR6M + maxim 2%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: