Festivalul de Artă Medievală va avea participare internaţională

 > „Din câte ştiu, nici festivalul de la Sighişoara nu mai este ce a fost”, a spus primarul Ion Lungu > După 13 ani de finanţare, anul acesta Primăria alocă 200.000 lei, printre invitaţi numărându-se reprezentanţi ai cetăţilor din Moldova şi Ucraina

 Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, ediţia 2017, va avea loc în intervalul 15-18 august, a anunţat primarul Ion Lungu, ieri, într-o conferinţă de presă. În acest sens, Primăria Suceava se asociază cu Muzeul Bucovinei, un proiect de hotărâre urmând a fi votat de Consiliul Local, în şedinţa de la finele acestei luni. Conform lui Lungu, bugetul local este sursa principală de finanţare a manifestării, în 2017 fiind propusă o alocare de 200.000 de lei. „În ultimii 13 ani, Primăria municipiului Suceava a fost principalul finanţator al acestui festival şi la fel se va întâmpla şi în acest an”, a precizat edilul-şef.

Pe fondul unui regres naţional al evenimentelor de acest gen, Lungu precizează că Festivalul de artă medievală din Suceava va fi unul cu participare internaţională. Astfel, printre invitaţi se vor număra reprezentanţi ai cetăţilor lui Ştefan cel Mare din Moldova şi Ucraina, dar şi alţi parteneri. „Ne dorim o participare mult mai masivă şi să dezvoltăm acest festival pe an ce trece. Acesta este printre puţinele din ţară care îşi mai desfăşoară activitatea, iar din câte ştiu nici cel de la Sighişoara nu mai este ce a fost. Ca atare, vrem să-l transformăm pe cel sucevean în unul internaţional”, a explicat Ion Lungu, şeful administrativului municipiului Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI