Guvernul a dat drumul la 7 milioane lei pentru reabilitări în termoficarea suceveană

> La finele anului 2016, 8,37 de milioane lei s-au întors la Centru, întrucât procedurile de licitaţie s-au întins până în decembrie, când nu se mai putea lucra > Lucrările de amploare la punctul termic din cartierul Obcini sunt ţinute pe loc de întârzierea avizului Poliţiei Rutiere

O sumă de 7 milioane de lei este îndreptată înspre municipiul Suceava, în urma multiplelor demersuri făcute la Guvern de autorităţile locale. Anunţul a fost făcut ieri, de către primarul Ion Lungu, care a precizat că banii vor lua calea achitării contravalorii lucrărilor făcute până acum la punctele termice şi reţelele de distribuţie aferente acestora. Executantul este firma bucureşteană Consix, care, cu ceva timp în urmă, şi-a justificat ritmul lent al execuţiei prin aceea că Primăria nu ar dispune de susţinerea financiară necesară. Şeful executivului local a precizat că, printr-o intervenţie telefonică la Bucureşti, a obţinut confirmarea acordării sumei solicitate. „A fost semnat ordinul de ministru pentru cele 70 de miliarde lei vechi necesari pentru efectuarea lucrărilor la termoficare. Banii vin în condiţiile în care se lucrează bine în Zamca, dar şi în zona centrală, la punctul termic Parc”, a spus Ion Lungu.

Pe de altă parte, la comandamentul tehnic de monitorizare de ieri, responsabilul firmei constructoare a precizat că nu pot începe lucrările aferente punctului termic din Obcini, unele de amploare în comparaţie cu celelalte două. Cauza ar consta în aceea că Serviciul Poliţiei Rutiere încă nu a emis avizul pentru săpăturile care vor afecta carosabilul. „Încă nu au început lucrările la punctul termic din Obcini. Insistăm la constructori să le demareze, iar aceştia spun că au comandat ţeava, care trebuie să ajungă”, a precizat primarul Ion Lungu. În această vară, lucrările de modernizare sunt executate de Consix Bucureşti, vizate fiind Punctul termic Obcini IV, cu circa 2,7 km de conducte; Punctul termic Zamca, cu aproximativ 2,1 km de reţele şi Punctul termic de pe strada Ion Vodă Viteazu cu 115 metri de conducte. Intervenţiile au demarat cu 1 milion de lei din bugetul municipiului Suceava, aşteptându-se şi 8,37 de milioane de lei, fonduri aprobate în cadrul Programului „Termoficare 2006-2020”. La finele anului 2016, suma s-a întors la Centru, întrucât procedurile de licitaţie şi de semnare a contractului de execuţie s-au întins până în decembrie, când nu s-a mai putut lucra.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: