Viitorii boboci ai USV vor plăti taxe de şcolarizare cuprinse între 2.500 şi 3.700 lei

Viitorii studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava care nu vor prinde locuri bugetate vor trebui să scoată din buzunare, în fiecare an universitar, taxe de şcolarizare cuprinse între 2.500 şi 3.700 lei. Cel mai mult vor plăti studenţii care vor urma programul Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, respectiv 3.700 lei, iar cel mai puţin vor plăti studenţii care vor urma programul Ştiinţa Mediului, şi anume 2.500 lei.

Potrivit taxelor publicate de USV pentru anul universitar 2017 – 2018, pentru programul de studii de licenţă, Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană percepe 3.700 lei taxă de şcolarizare pentru un an, pentru domeniul Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, şi 3.400 lei pentru domeniul Nutriţie şi dietetică.

Taxe „piperate” sunt şi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde studenţii au de plătit 3.300 lei pentru domeniul Calculatoare şi tehnologia informaţiei, iar dacă urmează unul dintre domeniile Ingineria sistemelor, Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, Inginerie energetică, Inginerie electrică, Inginerie şi management, au de achitat 2.950 lei.

Studenţii care vor urma specializările din cadrul programului de studiu Ingineria produselor alimentare de la Facultatea de Inginerie Alimentară vor avea de plătit 3.000 lei, iar tinerii care vor dori să urmeze Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative vor plăti 2.750 lei pentru programul Ştiinţe administrative şi 2.950 lei pentru programul Drept.

 Două facultăţi din cadrul USV au stabilit acelaşi cuantum pentru taxa anuală de şcolarizare, respectiv 2.900 lei pentru toate programele de studiu pe care le propun viitorilor studenţi. Este vorba despre Facultatea de Istorie şi Geografie (cu programele de licenţă Istorie, Relaţii internaţionale şi studii europene, Geografie, Filosofie, Asistenţă socială); şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (pentru programele Limbă şi literatură şi Ştiinţe ale comunicării).

La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport taxa pentru programul de Kinetoterapie este de 2.900 lei, iar pentru programul de Educaţie fizică şi sport 2.800 lei.

Pentru programele Inginerie industrială, Mecatronică şi robotică, Inginerie şi management, din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, studenţii vor plăti 2.850 lei taxa de şcolarizare.

Tot 2.850 lei vor plăti în fiecare an studenţii care vor urma programul Silvicultură, din cadrul facultăţii cu acelaşi nume, iar cei care vor urma programul Ştiinţa Mediului vor achita 2.500 lei.

Taxe ceva mai mici sunt la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde studenţii au de achitat 2.800 lei pentru programul Ştiinţe ale educaţiei, dar şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde şcolarizarea pentru fiecare din cele opt programe, respectiv Administrarea afacerilor, Finanţe, Contabilitate, Management, Economie şi afaceri internaţionale, Cibernetică, statistică şi informatică economică, Economie, Ştiinţe administrative costă 2.750 lei.

Cât priveşte taxele pentru programele de masterat, acestea sunt de 3.000 de lei pentru toate facultăţile universităţii sucevene.

De menţionat este faptul că taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2017 – 2018 sunt la aceleaşi valori ca la admiterea din anul trecut.

Amintim că înscrierile pentru studiile universitare de licenţă şi masterat, pentru prima sesiune, au loc, la USV, în perioada 10-19/20/21 iulie, fără sâmbătă şi duminică, urmând ca probele de concurs să se desfăşoare în zilele de 20 şi 21 iulie. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 21 iulie, iar depunerea contestaţiilor pentru data de 22 iulie, între orele 08.00 – 12.00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 24 iulie, urmând ca înmatriculările să se desfăşoare între 24 şi 28 iulie, pe 28 iulie fiind afişate şi rezultatele finale.

Taxele de înscriere şi înmatriculare ale viitorilor studenţi sunt de 125 de lei.

 (MIHAELA TCACIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: