Tandemul… Dar unde e tandemul?

Începe să devină tot mai clar că la vârful PNL Suceava sunt trei poli de putere: Ion Lungu, Gheorghe Flutur şi Ioan Bălan.

Primul pol, şi poate cel cu cea mai mare vizibilitate, asta şi prin prisma modului performant în care a reuşit să ruleze campanii întregi de alegeri, este ocupat de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

În ultima perioadă însă dl Flutur pare să aibă o cu totul altă agendă, un pic diferită de ceea ce clama în campania electorală în urma căreia a reuşit performanţa de a câştiga pentru a doua oară preşedinţia CJ Suceava.

Dl Flutur este portdrapel pentru o serie de acţiuni care au mai mult caracter extrajudeţean. Anvergura domniei sale pare să fie în ultima perioadă cea a unui europreşedinte.

Este foarte clar că dl Flutur urmăreşte ceva şi că nu pierde timpul degeaba. Ce urmăreşte domnia sa este foarte probabil să aflăm chiar înainte de terminarea mandatului de preşedinte al CJ.

Cel de al doilea pol este ocupat de primarul municipiului Suceava, dl Ion Lungu. Acesta este la al 4-lea mandat, iar promisiunile făcute în campanie sunt foarte mari. Eşichierul politic sucevean deja este în fierbere şi, deşi liderii politici locali nu o spun, lupta pentru primărie se va da în 2020 sub cu totul alte auspicii. Vă garantez. Motiv pentru care dl Lungu trebuie să joace foarte atent cu cei pe care acum, cel puţin formal, îi păstoreşte ca lider al organizaţiei municipale a PNL.

Tandemul Flutur-Lungu nu mai este de mult un tandem. Proiectele celor doi nu mai sunt comune, ba chiar au ajuns în punctul în care au grijă să îşi dea unul altuia teme de rezolvat. Vezi cazul sprijinului pentru sportul sucevean cerut de Lungu şi cel al traficului auto de la aeroport, cerut de Flutur.

Interesant însă este faptul că Ion Lungu îi are în echipa sa din CL pe cei doi consilieri personali ai lui Gheorghe Flutur, Nicolai Barbă şi Cristi Creţu. Asta poate însemna o vulnerabilitate mare pentru ambii lideri. O să vedem însă cine va fi primul care va suferi.

Cel de al treilea pol este creat de vicepreşedintele la nivel naţional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan. Acesta a părut iniţial că a cedat lupta, mai ales după momentul în care a fost nevoit să renunţe la candidatura pentru Primăria Suceava. Însă a apărut mai puternic şi mai influent ca niciodată după ce a pariat la vedere pe candidatura lui Ludovic Orban la şefia PNL.

Ce îi va aduce asta?

În condiţiile în care dl Bălan a devenit mâna dreaptă în partid pentru dl Orban şi în curând va deveni şi umăr şi de-a dreptul jumătatea preşedintelui, cel puţin pentru zona Moldova, nu ne este greu să ne imaginăm. Dl Bălan pare că a identificat calea prin care să preia şefia PNL la Suceava.

Şi nu cred că de data asta îl mai interesează doar cea de la nivelul municipiului Suceava.

De aia întreb, tandemul, unde mai e tandemul?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI