„Debutul Festivalului Ştefanian mă mulţumeşte”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că este mulţumit de debutul Festivalului Ştefanian, mai ales că au participat reprezentanţi ai ctitoriilor domnitorului Moldovei din Ucraina şi Republica Moldova.

„Îmi exprim bucuria şi mulţumirea că au participat şi reprezentanţi ai ctitoriilor lui Ştefan cel Mare din Ucraina şi Republica Moldova, reprezentanţii din Hotin, Soroca şi Cetatea Albă, dar şi din judeţele Moldovei şi din Ardeal” a spus Flutur.

El a arătat că Festivalul Ştefanian este o formă de respect faţă de memoria lui Ştefan cel Mare, considerat cel mai mare român.

„E un debut pe care pe mine personal mă mulţumeşte” a spus Flutur. El a precizat că festivalul îşi propune evocarea lui Ştefan cel Mare şi evenimente care să aducă aminte de glorioasa lui perioadă.

„Ştefan cel Mare parcă ne uneşte aici, la Suceava, în Cetatea de Scaun, mai uşor decât ne aşteptam” a spus Gheorghe Flutur.

El a anunţat că în această săptămână urmează şi alte evenimente, inclusiv pelerinajul spre Putna.

Festivalul Ştefanian a debutat, sâmbătă, cu o slujbă de pomenire a 72 de domnitori ai Moldovei oficiată în capela din Cetatea de Scaun a Sucevei şi a continuat duminică după-amiază cu salutul reprezentanţilor ctitoriilor ştefaniene, dar şi cu alte evenimente. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: