Din cauza contestaţiilor

Constructorii din cartierul sucevean „Europa” au ajuns să se încurce unii pe alţii

> „Primăria s-a implicat în programarea lucrărilor, astfel încât să poată interveni în condiţii optime şi cei de la străzi, şi cei de la alimentarea cu energie electrică” a declarat edilul-şef Ion Lungu

 Primăria Suceava se implică în programarea intervenţiilor din cel mai nou cartier pentru tineri, respectiv cel de pe Dealul „Tătăraşi”. Este vorba despre proiectul de amenajare a străzilor şi parcărilor, dar şi cel de introducere a sistemului de iluminat public din cartierul „Europa”, firmele constructoare fiind puse în dificultate la stabilirea ordinii de priorităţi a intervenţiilor. Dilema a apărut din cauza contestaţiilor, care au făcut ca deschiderea la momentul firesc a şantierelor să fie dată peste cap. Primarul Ion Lungu a declarat ieri, cu prilejul şedinţei de analiză a stadiului lucrărilor, că s-a reuşit găsirea unei soluţii care să ofere front de lucru ambilor constructori. „Sunt două proiecte care, din cauza contestaţiilor la licitaţii, s-au întâlnit şi se suprapun. Normal, drumurile trebuiau să fie mai înainte, să fie trasate şi amenajate terasamentele. De comun acord s-a stabilit să se lucreze punctual pe câte o stradă, iar atunci când se ajunge la nivelul de trotuar, să vină cei de la Elco Iaşi să instaleze cablurile. Deja s-au săpat nişte şanţuri, nu au fost date bine cotele, iar acum trebuie stricate şi făcute altele. Ne-am sincronizat, se implică şi Primăria în programarea lucrărilor, astfel încât să poată interveni în condiţii optime şi cei de la străzi, şi cei de la alimentarea cu energie electrică” a declarat edilul-şef Ion Lungu, menţionând că în curs de instalare este transformatorul care va alimenta inclusiv Zona de agrement „Tătăraşi”.

Reamintim că pe 9 mai 2012, de Ziua Europei, pe Dealul Tătăraşi au primit loturi de câte 300 de metri pătraţi fiecare 142 de tineri de maxim 35 de ani, care nu au avut vreodată sau nu deţineau, la acel moment, o locuinţă ori teren proprietate personală „pretabil” la ridicarea unei case. Licitaţia pentru executarea reţelelor de alimentare cu energie electrică şi iluminat public în cartierul pentru tineri „Europa” a fost câştigată de Electroconstrucţia Elco Iaşi. Opt constructori au depus oferte la licitaţia pentru desemnarea executantului infrastructurii rutiere şi a parcărilor din cartierul „Europa”, destinat tinerilor. Câştigătoare a ieşit Florconstruct Suceava, cu cea mai bună ofertă financiară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: