Vinul Domnesc Cetatea de Scaun, lansat în cadrul primei ediţii a „Festivalului Internaţional Ştefanian”

În cadrul primei ediţii a „Festivalului Internaţional Ştefanian”, ce a fost deschis oficial duminică după-amiază, compania Jidvei a lansat Vinul Domnesc Cetatea Sucevei.

Evenimentul de lansare a avut loc în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, prezentarea vinului fiind făcută de Codrin Simion, reprezentantul Casei Jidvei.

Acesta a spus că lansarea Vinului Domnesc are loc datorită strânsei colaborări între Muzeul Bucovinei şi compania Jidvei, precizând că soiul de struguri din care s-a obţinut Vinul Domnesc Cetatea Sucevei este Riesling de Rhin.

Simion a precizat că vinul este unul demisec, din 2014, cu arome florale şi fructate.

În ceea ce priveşte ambalajul de prezentare al Vinului Domnesc Cetatea Sucevei, reprezentantul Casei Jidvei a menţionat că pe partea frontală a cutiei sunt prezentate Cetatea de Baltă, logo-ul companiei Jidvei, Cetatea Sucevei, coroana voievodală moldovenească şi poarta de intrare în cetate, desenul fortului central al Cetăţii Sucevei prelungindu-se şi pe părţile laterale ale cutiei.

Codrin Simion a evidenţiat că pentru a se păstra calitatea vinului, a fost utilizată o sticlă de tip Rhein, închisă la culoare, pe sticlă regăsindu-se şi iniţialele proprietarul companiei Jidvei, Claudiu Necşulescu.

Mai mult, după cum a spus reprezentantul Jidvei, pe eticheta sticlei de vin se pot observa coroana şi pecetea Moldovei, denumirea vinului şi soiul de struguri din care a fost produs. O mini-broşură aflată pe gâtul sticlei prezintă în limbile română, engleză şi germană file din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei.

La finalul prezentării, a fost organizată o degustare a Vinului Domnesc, pentru toţi cei prezenţi în curtea interioară a Cetăţii de Scaun.

Vinul Domnesc Cetatea Sucevei se poate achiziţiona la preţul de 35 de lei, de la Casa Custodelui aflată la intrarea în cetate. (MIHAELA TCACIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: