Anunţ oficial de la Cotroceni

Klaus Iohannis va veni în Bucovina

> Preşedintele ţării va participa la o dezbatere cu 300 de aleşi locali

 Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat ieri că preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, o deplasare în Bucovina.

„Mai precis, la Suceava, al doilea judeţ al ţării, o zonă cu un potenţial foarte mare de dezvoltare” a spus Dobrovolschi. Ea a menţionat că există obiective foarte clare ale vizitei, respectiv cunoaşterea realităţilor locale, încurajarea autorităţilor.

„Sunt importante şi aflarea şi sprijinirea iniţiativelor din zonă şi, evident, cunoscând specificul zonei, sublinierea importanţei prezervării tradiţiilor şi patrimoniului rural. Veţi vedea că în cadrul deplasării este şi un punct special dedicat acestui aspect” a spus purtătorul de cuvânt.

Ea a menţionat că preşedintele va efectua o vizită şi o întâlnire cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani.

„Această întâlnire va avea loc la Aeroportul Internaţional «Ştefan cel Mare», unul dintre cele mai noi şi moderne aeroporturi regionale. Este o discuţie care are scopul de a sprijini iniţiativa şi de a stimula întreprinderile mici şi mijlocii, producătorii de acolo, din zona Suceava – Botoşani, care activează în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare pentru populaţie şi protecţia mediului” a menţionat purtătorul de cuvânt.

Ea a adăugat că, ulterior, preşedintele va avea o întâlnire şi va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleşi locali de acolo din regiune, din zonă.

„Este o dezbatere care se centrează pe ideea evidenţierii problemelor cu care se confruntă aleşii locali, de fapt, autorităţile locale, pentru a lărgi puţin contextul discuţiei, dar, evident, şi identificarea soluţiilor pentru aceste probleme, care vor fi aduse în discuţie. Alte teme în cadrul dezbaterii: reforma administraţiei publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situaţia infrastructurii, a resurselor publice, punerea în valoare a potenţialului agroturistic al zonei, şi aş puncta şi faptul că acest eveniment este organizat de Consiliul Judeţean Suceava” a spus Dobrovolschi.

Ea a adăugat că preşedintele va vizita două importante monumente istorice medievale din zonă. Este vorba despre mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna.

„Sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO (dar cea de la Dragomirna încă nu este! – n.n.) şi Preşedintele urmăreşte, prin acest demers, aşa cum am precizat şi atunci când v-am prezentat obiectivele vizitei, să sublinieze importanţa restaurării şi prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei şi să nu uităm de tradiţiile comunităţii bucovinene, care, de asemenea, trebuie încurajate şi păstrate” a spus Dobrovolschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Va face cinste scurta precizare ca Manastirea Dragomirna nu face parte din cele aflate sub protectia UNESCO,este o confuzie pe care multi culturnici si politruci,purtatori de vorbe ale acestora o fac,alimentati insa direct de la sursa,adeca de la bucovinistii de mucava,de homo bucovinensis precum si de alti homo.
    Apoi,sa reflectam un pic: toata ziua-buna ziua,Bucovina in sus,Bucovina in jos… Insa asa-zisa Bucovina (care nu mai exista prin grija lui Stalin..) isi primeste oaspetii etaland intr-o maniera obositoare,ca fiind “bijuterii” bucovinene monumente ale culturii moldovenesti,de pe vremea in care bucovina insemna doar codru de fag,asta inseamna si astazi!
    Si dvs. credeti ca Stefan cel Mare,de pilda,nu stia unde isi are capitala,in ce tara? Era el ,oare,un biet presedinte de CJ sau de regiune neoprotestanta?
    Madam Dobrowolski are circumstante atenuante,nu spun ce fel…

  2. catana says:

    Normal ar fi ca musafirul sa fie dus pe versantii muntilor barbieriti de paduri, mai ceva ca pe timpul Sovromurilor din anii ’50. Pe imensele suprafete defrisate de prietenii austrieci ai presedintelui, incurajati de Fluturele bucovinean, sa se scrie nu cu oi, ci cu case, numele celui care a retrimis Legea Padurilor in Parlament, pentru ca firma amicilor sai sa continuie jaful silvic. Sunt curios daca macar vreun bucovinean din administratia locala il va intreba de ce a respins acea lege. Curaj, bucovinene!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: