Alegerile din PSD Suceava au fost amânate

Alegerile care urma să se desfăşoare în cursul lunii mai pentru desemnarea preşedinţilor de organizaţii PSD Suceava şi a conducerii organizaţiei judeţene au fost amânate, a declarat, vineri, preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan.

Stan a declarat pentru News Bucovina că s-a decis amânarea alegerilor interne din partid în condiţiile în care PSD pregăteşte alegerile parţiale pentru primari în mai multe localităţi din ţară, inclusiv din judeţul Suceava.

El a spus că o decizie privind calendarul de desfăşurare a alegerilor interne în PSD va fi adoptată după alegerile parţiale din 11 iunie.

De menţionat este că în cadrul Comitetului Executiv al PSD din 6 aprilie a fost luată decizia organizării de alegeri interne pentru organizaţiile în care sunt conduceri interimare, iar tot în acea şedinţă s­a decis ca PSD să propună Guvernului data de 11 iunie pentru alegeri parţiale pentru primari.

Ulterior, liderii PSD au constatat că se suprapune calendarul alegerilor interne în partid cu cel al alegerilor parţiale şi au decis amânarea tuturor alegerilor interne. Mai mult, potrivit unor surse din PSD, conducerea PSD vrea ca alegerile din interiorul partidului să fie organizate astfel încât preşedinţii de organizaţii să fie aleşi direct de toţi membrii de partid şi nu în conferinţe de alegeri, prin votul delegaţilor.

Organizaţia Judeţeană PSD Suceava urma să îşi aleagă noua conducere în data de 27 mai, potrivit deciziei din Comitetul Executiv al partidului, iar până în 13 mai urma să fie organizate alegeri în organizaţiile municipale Suceava, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, dar şi în oraşele Gura Humorului, Salcea şi Liteni.

Senatorul Ioan Stan asigură conducerea interimară a Organizaţiei Judeţene PSD Suceava din vara anului trecut, după ce fostul preşedinte al organizaţiei, actualul deputat Cătălin Nechifor, a demisionat din funcţie, deoarece în urma alegerilor locale PSD nu a reuşit să câştige conducerea Consiliului Judeţean Suceava.

Conducerea Organizaţiei Municipale PSD Suceava este asigurată, interimar, de consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, după ce în urma alegerilor locale din 2016 fostul senator Ovidiu Donţu a demisionat din funcţia de preşedinte din cauză că PSD nu a reuşit câştigarea funcţiei de primar al municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: