Adunarea şi transportul gunoiului, scoase din nou la licitaţie

> Rezultatele primei licitaţii au fost atacate la CNSC şi Curtea de Apel, la această dată serviciul fiind încredinţat pe motiv de forţă majoră > În urma delegării prin concesionare, Primăria Suceava se va alege cu redevenţă de minimum 25.000 lei pe an

 Autorităţile din municipiul Suceava reiau procedura de delegare prin concesionare a serviciului public de salubritate menajeră. Contractul vechi, parafat de Primărie cu Rosal Grup Bucureşti, a expirat în primăvara lui 2015, după 8 ani de desfăşurare. Pe 17 aprilie 2015, ca urmare a neorganizării din timp a licitaţiei pentru delegarea serviciului către un nou prestator, atribuirea pe o perioadă limitată a activităţii de salubritate menajeră s-a făcut, pe motiv de forţă majoră, către asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service. Licitaţia pentru concesionare a avut loc pe 21 iulie 2015, însă la momentul respectiv soluţiile date de autorităţile contractante au fost contestate de către fostul operator la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) şi Curtea de Apel Suceava. Dată fiind această situaţie, Primăria Suceava a fost nevoită să anuleze licitaţia, fapt confirmat prin decizia CNSC nr. 9353 din 2 iunie 2016. Lucrurile au fost ţinute pe loc şi din cauza apariţiei noilor reglementări cu privire la desfăşurarea procedurilor de achiziţii publice, în special a Legii nr. 100 privind concesionarea lucrărilor şi serviciilor, lege care nu a avut norme metodologice de aplicare, iar Consiliul Local a fost obligat la modificarea caietului de sarcini.

Drept urmare, odată cu încheierea noului contract, municipalitatea suceveană îşi propune să modernizeze sistemul de colectare a deşeurilor prin amenajarea a 30 de puncte de colectare a deşeurilor reciclabile, fiecare dotat cu pubele pentru hârtie, mase plastice, sticlă şi metale; a 100 de platforme subterane cu câte patru eurocontainere şi a 100 de platforme cu containere semiîngropate. În cadrul aceluiaşi program, locuinţele individuale urmează să fie dotate cu câte două pubele de câte 120 de litri, pentru fracţia umedă şi fracţia uscată, anual urmând a fi achiziţionate şi montate 1.000 de coşuri stradale de gunoi. Nu în cele din urmă, câştigătorul licitaţiei se obligă la amenajarea a două locuri de joacă pentru copii pe an. În urma concesionării, Primăria Suceava se va alege cu redevenţă de minim 25.000 lei/an, valoarea acesteia constituind criteriu de departajare a participanţilor la licitaţia pentru delegarea serviciului de salubritate menajeră. Serviciul cuprinde, printre altele, colectarea şi transportul deşeurilor municipale, a celor provenite din activităţi comerciale, industriale, cât şi de la instituţii publice; colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor voluminoase adunate de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici; sortarea deşeurilor municipale, fracţia umedă şi fracţia uscată, în punctul de sortare înfiinţat de operator în municipiul Suceava; transportul deşeurilor reziduale rezultate din sortare la depozitul ecologic care urmează a fi deschis la Moara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: