Gheorghe Niţă:

CJ Suceava intenţionează să transmită Bisericii sau unor ONG-uri unele centre sociale

> Dar pregăteşte şi noi asistenţi maternali, pentru a îngriji copii în mediul familial

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă a declarat, recent, în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV, că CJ Suceava intenţionează să transmită Bisericii sau unor organizaţii non­guvernamentale unele centre sociale, pentru a scădea presiunea financiară asupra Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Dar că, în acelaşi timp, sunt pregătiţi şi noi asistenţi maternali pentru a prelua în îngrijire copii în mediul familial.

Niţă a explicat că parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Suceava şi Biserică este benefic şi a exemplificat cu Aşezământul de la Rădăuţi, unde sunt instituţionalizaţi copii, iar finanţarea este asigurată de CJ Suceava în proporţie de 80%, restul fiind din fondurile Bisericii.

„Ne gândim foarte serios la o descentralizare a acestor centre pentru ONG­uri, să mai reducem din cheltuieli. Ne gândim la aşa ceva pe viitor. Ne gândim de mult” a spus Gheorghe Niţă.

 Vicepreşedintele CJ Suceava a explicat că, în funcţie de posibilităţi, se vor putea externaliza unele centre, unde există şi posibilitatea ca Arhiepiscopia să se implice.

„Suntem deschişi. Ar fi benefic pentru noi, pentru că am mai scădea din cheltuieli” a menţionat Niţă.

El a subliniat că o altă preocupare este pentru formarea de noi asistenţi maternali care să preia copiii în mediul familial.

„Vrem să ducem copilul în dificultate în mijlocul familiei. Asta e important. Acesta e şi scopul nostru, să-l ducem în familie, să se acomodeze cu familia. În centru nu e ca acasă” a spus Niţă.

Vicepreşedintele CJ Suceava a adăugat că acum se derulează un program, în etape, de pregătire a asistenţilor maternali, arătând că nu sunt destui asistenţi maternali la nivelul judeţului. „Sunt undeva la 400 şi ceva. Avem acum o etapă de pregătire de asistenţi maternali. Sunt etape de pregătire a acestor asistenţi maternali în lunile aprilie, mai şi iunie” a spus Gheorghe Niţă.

Consiliul Judeţean Suceava a decis o reorganizare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care va intra în vigoare de la 1 mai şi care presupune reducerea a patru centre de asistenţă şi diminuarea posturilor bugetate, de la 2.195 la 1.779 de posturi în DGASPC. Totodată, din 33 de funcţii contractuale de conducere, se va ajunge la 24 de funcţii contractuale de conducere.

Gheorghe Niţă a menţionat că nicio persoană nu va fi disponibilizată în urma acestei restructurări. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: