În dosarul „vize de flotant pentru voturi”

Fostul primar din Slatina, Ilie Gherman, rămâne în arest preventiv

Fostul primar al comunei Slatina, Ilie Gherman, rămâne în arest preventiv, a decis, ieri, Tribunalul Suceava.

Ilie Gherman a cerut să fie plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Tribunalul Suceava a respins însă cererea acestuia ca neîntemeiată.

Ilie Gherman este cercetat în stare de arest preventiv pentru „fals intelectual în formă continuată” şi „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată sub forma instigării”.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată în 48 de ore.

Fostul primar PNL al comunei Slatina, Ilie Gherman, a fost arestat preventiv, în 7 martie, de Tribunalul Suceava, fiind acuzat că ar fi încercat să obţină mai multe voturi în alegerile locale din iunie 2016 şi a facilitat unui număr de 12 persoane dintr-o comună vecină vize de flotant în comuna sa.

Gherman a fost reţinut, la începutul lunii martie, în acest caz în care este acuzat de fals intelectual în formă continuată, 11 infracţiuni de uz de fals, 11 infracţiuni de fals în declaraţii şi infracţiunea de fraudă la vot, dar Judecătoria Fălticeni a respins cererea Parchetului de arestare preventivă şi a dispus cercetarea sub control judiciar. Parchetul Judecătoriei Fălticeni a contestat decizia instanţei de fond, iar Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Ilie Gherman este acuzat că a facilitat unui număr de 12 persoane din comuna Valea Moldovei să obţină viza de flotant în comuna Slatina, din care 10 au votat la alegerile locale din iunie 2016 pe care Ilie Gherman le­a pierdut la o diferenţă de cinci voturi în faţa vărului său, Vlad Gherman, candidat PSD. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: