Patru turişti accidentaţi la schi au primit ajutorul jandarmilor

Sâmbăta şi duminica trecută, mai multe persoane, turişti veniţi la schi pe pârtii din judeţul Suceava, s-au accidentat şi au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani şi a echipelor Salvamont.

În timp ce asigurau măsurile de ordine pe pârtiile de schi Parc din municipiul Vatra Dornei şi Şoimul din municipiul Gura Humorului, jandarmii au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei femei de 37 de ani din judeţul Iaşi, care a suferit o entorsă la piciorul drept, şi în cazul unui bărbat de 40 de ani, din judeţul Galaţi, diagnosticat cu plagă tăiată la piciorul drept.

Împreună cu lucrători ai formaţiunilor Salvamont, militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au intervenit şi a doua zi, în ajutorul altor două persoane accidentate pe pârtia de schi Şoimul.

O tânără de 23 de ani, din Vaslui, a făcut entorsă la genunchiul drept, iar un bărbat de 42 de ani, din Iaşi, a suferit o fractură de claviculă.

Cei patru răniţi la schi au fost transportaţi la baza pârtiilor şi preluaţi de echipajele ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

„Odată cu sosirea turiştilor în Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Suceviţa şi Gura Humorului, posturile de jandarmi montane din aceste localităţi au intensificat acţiunile pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Jandarmii montani acţionează zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate” a transmis slt. Nicoleta Andronic, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI