Dr. Dan Corneanu este noul director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava

> „Atât timp cât voi fi la conducerea DSVSA, vreau ca instituţia pe care o cunosc de peste 20 de ani să devină una eficientă” accentuează fostul şef al Serviciului „Antifraudă” al DSVSA > Relaţia cu beneficiarii va fi mai flexibilă, iar numărul şi frecvenţa controalelor, precum şi conduita din timpul acestora sunt conforme regulamentelor europene

 Dr. Dan Corneanu, noul director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, precizează că a preluat conducerea instituţiei în vederea reorganizării serviciilor sanitare veterinare, în conformitate cu Ordinul nr. 143 din 20 decembrie al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). În baza noilor reglementări, este urmărită eficientizarea activităţii instituţiei, regulamentul de organizare şi funcţionare, aflat încă în vigoare, „fiind unul mai puţin practic”. Potrivit noii gândiri, activitatea instituţiei va fi reorganizată pe cele două laturi distincte, respectiv cea de sănătate animală şi cea de siguranţă alimentară, atât medicii, cât şi inspectorii sanitari veterinari urmând a avea atribuţii precis stabilite.

„Până acum, unii inspectori constatau deficienţele, iar alţii aplicau sancţiunile. Prin noul regulament s-a stabilit clar că lucrătorii care inspectează şi fac controalele pot constata şi aplica inclusiv sancţiunile contravenţionale” subliniază Corneanu.

Şeful DSVSA Suceava este de părere că de pe urma noii reorganizării vor avea de câştigat atât agenţii economici, cât şi populaţia, activitatea unor birouri nemaisuprapunându-se, ca până în prezent. Spre exemplu, evaluarea, auditul şi controlul oficial se comasează într-un singur serviciu, ceea ce este de natură să ducă la scurtarea circuitului, implicit la o mai promptă satisfacere a solicitărilor beneficiarilor. „Astfel, agentul economic va beneficia de acea flexibilitate prevăzută de regulamentele europene, lucru valabil şi pentru numărul, frecvenţa controalelor, cât şi pentru conduita din timpul acestora”, reliefează noul director executiv.

De pe 22 decembrie, dr. Dan Corneanu a preluat conducerea DSVSA de la dr. Florin Jianu, fost director executiv al instituţiei omoloage din judeţul Mehedinţi, care a fost detaşat în Suceava, începând din luna septembrie 2016.

„Atât timp cât voi fi la conducerea DSVSA, vreau ca instituţia, pe care o cunosc de peste 20 de ani, să devină una eficientă” a declarat dr. Dan Corneanu, fost şef al Serviciului „Antifraudă” al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI